Az Ecseri Néptáncegyüttes 70 éves jubileuma

2015. szeptember 13-án, vasárnap rendezte meg a Zöld koszorú Hagyományőrző Kör és az Ecseri Szlovák Önkormányzat azt a műsort, amelyen az 1945-ben alakult Néptáncegyüttes 70 éves jubileumát ünnepelték meg. Úgy éreztük nem is volt olyan rég', mikor 10 évvel ezelőtt ugyanezen a helyen, a 60 éves évforduló táncprodukcióin tapsolhattunk.
A gálaműsort több hónapos készülődés előzte meg. Éjszakába nyúló próbák sokaságán voltak túl a táncosok, akik mindent megtettek azért, hogy a közönségük jól szórakozzon.
A Széchenyi utcában felállított színpad előtt kora délután több százan gyűltek össze. A népes közönséget Aszódi Csaba András, az Ecseri Szlovák Önkormányzat elnöke köszöntötte, majd Gál Zsolt polgármester mondott beszédet.
A műsorban felléptek az ecseri óvodások és kisiskolások, az ifjúsági tánccsoport, a felnőtt tánccsoport, a régi ecseri táncosok csoportja, a nyugdíjasok táncosai.
Színvonalas produkciókat láthatott a közönség. A nézők elégedetten szóltak arról, hogy kidolgozott tánckoreográfiákat mutattak be a csoportok. Látható volt a sok próba eredménye. Megcsodálták a színpompás ruhákat is. Külön öröm, hogy ennyi ecserinek van gyönyörű népviselete.
Az utolsó műsorszám természetesen az ecseri lakodalmas volt, amikor megtöltötték a szereplők a színpadot. Büszkék lehetünk arra, hogy ennyi aktív táncos van Ecseren.
Megható pillanatai voltak a műsornak, mikor a színpadra hívták a Néptáncegyüttes két alapító tagját Hranka Józsefnét, és Pribula Jánosnét.
A néptánccsoportot köszöntötte Hollerné Racskó Erzsébet az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke, Egyedné Baránek Ruzsenka a Magyarországi Szlovákok Szövetségének elnöke, Dr. Király Katalin a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézetének igazgatója.

A rendezvényt utcabál zárta, az Újhartyányi Fúvószenekar húzta a talpalávalót.


Hollerné Racskó Erzsébet, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke

Aszódi Csaba András, az Ecseri Szlovák Önkormányzat elnöke

A Hagyományőrző kör zászlaja

Az alapító tagok köszöntése

Az Andrássy utcai Óvoda néptáncosai

A Grassalkovich téri Óvoda táncosai

Az Ecseri lakodalmas


Dr. Király Katalin, a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézetének igazgatója

Gál Zsolt polgármester ünnepi beszédét tartjaAz ifjúsági tánccsoport


Egyedné Baránek Ruzsenka a Magyarországi Szlovákok Szövetségének elnöke

A Laky Ilonka Általános Iskola Tánccsoportja

A Nyugdíjas Klub Kulturcsoportja

A régi ecseri táncosok csoportja

Fotó: Dr. Horváth K. József

honlapkészítés: dupai