A telepengedélyezési eljárásról

A Kormány 358/2008. (XII. 31.) számon rendeletet alkotott a telepengedély, illetve a telep létesítésének bejelentése alapján gyakorolható egyes termelő és egyes szolgáltató tevékenységekről, valamint a telepengedélyezés rendjéről és a bejelentés szabályairól.
Az új rendelet 2009. április elsején lépett hatályba.

Hatályba lépésével egyidejűleg a korábban a témában hatályos a telepengedély alapján gyakorolható ipari és szolgáltató tevékenységről, valamint a telepengedélyezés rendjéről szóló 80/1999. (VI. 11.) Korm. rendelet, valamint a telepengedély alapján gyakorolható ipari és szolgáltató tevékenységekről, valamint a teleengedélyezés rendjéről szóló 80/1999. (VI. 11.) Korm. rendelet módosításáról szóló 128/2007. (VI. 8.) Korm. rendelet hatályát veszítette.

A telepengedélyezés új rendje szerint megkülönböztetünk bejelentés köteles és telepengedély köteles tevékenységeket. A tevékenységek körét a rendelet 1. számú és 2. számú mellékletei tartalmazzák.

Fontos változás, hogy a telepengedélyezési és bejelentési köteles eljárásokat már nem lehet helyben intézni. Minden esetben a többcélú kistérség székhelye szerinti jegyző illetékes az ügyben. Ecser esetében és az egész kistérség vonatkozásában tehát a Monori Polgármesteri Hivatal az eljáró hatóság.

Az új rendelkezések szerint a nálunk lévő összes ügyet – a már lezárt ügyiratokat is – át kellett adnunk a Monori Polgármesteri Hivatalnak.

A rendelet teljes szövege hozzáférhető az Ecseri Polgármesteri Hivatalban, vagy az interneten a www.magyarorszag.hu portálon.

Barta Zoltán
jegyző

honlapkészítés: dupai