Buszfolyosó

Ecserről a főváros központjába utazókat is érinti, hogy júliusban elkezdődik az a beruházás, amely a meglévő úthálózat átalakításával jelentősen lerövidíti az autóbuszjáratok menetidejét Rákoskeresztúr és az Örs vezér tere között.
Április 17-én a Pro Régió Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője Lukovich Tamás átadta Demszky Gábor főpolgármesternek a buszfolyosó támogatási szerződését. A projektet az Európai Unió támogatja.
Az 1,2 milliárd forint összköltségű beruházás keretében a helyi és a helyközi autóbuszok a dugóktól függetlenül, zavartalanul közlekedhetnek.
A Fehér úton az útpályát szélesítik ki, és mindkét irányban az útpálya közepén vezetett önálló autóbuszsávokat építenek. A Jászberényi úton a Maglódi út és az Éles sarok között megszüntetik a meglévő iparvágányokat, a közúttól és a villamos pályától független új autóbuszpálya épül az Örs vezér tere irányában. A Jászberényi úton a Tűzálló utcától a Maglódi út felé – az Orion megállótól induló buszsávig – három csomópontnál helyi útszélesítésekkel autóbuszsávot alakítanak ki. A Jászberényi úton a Maglódi út felé a felüljárótól új forgalmi sávot építenek. Átépül a Kozma utcai jelzőlámpás csomópont is, ahol a csomóponttól elválasztott, önálló buszsáv készül. A Pesti úton – kisebb útpálya szélesítésekkel és forgalomtechnikai változtatásokkal – jelölnek ki autóbuszsávot.

A Fővárosi Önkormányzat saját forrása bruttó 351,8 millió Ft, EU támogatás bruttó 840,8 millió forint. Riz Levente XVII. kerületi polgármester rámutatott, hogy az eddigi kb. hatvan perces buszutazás időtartama 20-25 percre csökkenhet.

honlapkészítés: dupai