Ismét bridzsverseny Ecseren

Ismét bridzsverseny Ecseren

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre Ecseren bridzsverseny. A múlt év augusztusában megrendezett versenyen ötvennégy versenyző mérte össze tudását ragyogó hangulatban, kellemes körülmények között az ecseri Cserfa étteremben.
A bridzs ugyan nem nevezhető Magyarországon tömegsportnak, de elmondható, hogy a Bridzsszövetségen belül és kívül jó pár elkötelezett bridzsező tevékenykedik e nemes sport népszerűsítésében. Talán még ilyen kis közösségben mint az ecseri is sokan kedvet kapnak megtanulására, ha bepillantást nyernek ebbe a külső szemlélő számára kissé érthetetlen világba, ahol két versenyforduló között mindenki a pikkek, mariázsok és impasszok elhelyezkedéséről tart magasröptű eszmecserét. Ez azonban senkit ne riasszon vissza megtanulásától, mert gyönyörű sport ez, állíthatom!
Mikor az ember kezébe veszi a kiosztott kártyát, megszűnik körülötte a világ. Koncentrál, kombinál (jól-rosszul), összead, kivon, esélyeket latolgat és a parti végén vagy megdicsőül, vagy megerősödik a kudarctűrő képessége. Legtöbb esetben azonban rájön, hogy rossz partnerrel ült asztalhoz.
Talán mindebből nem sokat ért, aki nem játszik, ezért Ottlik Géza ragyogó szépíró és bridzsező sorait idézve talán jobban érthetővé válik a játék lényege.
„Ha magyarázatot keresünk, miért bűvöl el ez a játék, a nyelv korlátaiba ütközünk. A bridzs bizonyos értelemben a szerelmi aktushoz hasonlatos – gyönyörét első kézből kell átélni. Elvárjuk-e attól, aki sosem játszott, hogy megértse az édes gyötrelmet, amint ébren fekszünk kora reggel, és agyunk a tegnap esti három szanzadu (adu nélküli játék) teljesítésének lehetőségein jár? Egy bridzsjátszma, ha mégoly absztrakt is, része a valóságnak, paránya. S abban különbözik a többi részétől, hogy itt végére tudunk jutni a =miért= -ek láncának. Teljesen tisztázható, hogy igazában mi történt, hogyan és miért, ha nem sajnáljuk rá a fáradtságot. Ami engem vonz benne, az a kutatás, felfedezés lehetősége.”
Éppen ezért mindenkit, aki bepillantást kíván nyerni egy versenyterem életébe, vagy fontolgatja a játék megtanulását, várjuk az alábbi helyen és időben.
A szemlélőnek is érdekes ez az esemény, higgyék el!

-Tatár-

Meghívásos bridzsverseny
ECSEREN

Helyszín: Cserfa étterem – Ecser, Arany János u. 111.
Időpont: 2004. április 24. (szombat)
Tornavezető: Bozzai Péter

Program: I. forduló 10.00 – 13.30-ig
Ebéd 13.30 – 15.00-ig
II. forduló 15.00 – 18.30-ig
Eredményhirdetés, díjkiosztás.
Az első három helyezett díjazásban részesül.

Részvételi díj: 2.200 HUN Ft/fő, amely magában foglalja a nevezést és az ebédet.

Nevezés: 2004. április 22. 17 óráig Tatár Dóránál a 06-29-335-557 vagy
06-30-606-1744 telefonszámon

A kellemes együttlét reményében szeretettel várjuk a jelentkezéseket!

honlapkészítés: dupai