Budapest Airport Hotel

A ferihegyi repülőteret üzemeltető társaság nagy tapasztalattal rendelkező, professzionális vállalatok jelentkezésére számít.
Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta: “A Budapest Airport Hotel a BUD Future fejlesztési program egyik sarokköve.
Örülök, hogy kiírtuk a nyílt tendert. Erős versenyre számítok, hiszen ez lesz az első igazi repülőtéri szálloda Magyarországon.
Nyugat-Európában már bevált modell a repülőtéri szállodák használata és idehaza is nagy az igény egy ilyen jellegű hotelre, ahol a nagyszerű konferencia létesítmények mellett számos parkolóhely is van.
Magyarország - elsősorban Budapest - igen népszerű konferencia helyszín, ebben a kategóriában az előkelő hatodik helyet foglaljuk el a világban. Így a Budapest Airport és területén megépülő a szálloda nagy lehetőségeket rejt magában.”
A győztes feladata lesz a Budapest Airport Hotel és a hozzákapcsolódó parkoló fejlesztése és üzemeltetése a következő 60 évre.
Április 24-én jár le az első forduló jelentkezési határideje, és a hónap végéig a BA értékeli a beérkezett ajánlatokat. Győztest várhatóan még nyár előtt hirdet a BA. A fejlesztés kivitelezési munkái 2009 végén már elkezdődhetnek.
A Budapest Airport Hotel Magyarország egyetlen repülőtéri szállodája lesz. A hét emeletes, négy csillagos hotelben 250 szoba és 167 parkolóhely lesz.
A Budapest Airport Hotelből kilépő vendégek egyenesen a 2B terminál épületében találják magukat. A közvetlen átjáráson túl a szálloda különlegessége, hogy rendkívül tágas szobákkal várja az utasokat. Az átlagos szobaméret 30 négyzetméter lesz.
Az épület legfelső emeletén kap helyet a „sky-bar”, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik majd a repülőtérre, a futópályákon föl és leszálló gépekre, valamint a légikikötő fényeire. A vendégeknek olyan látványban lehet részük, mint sehol az országban: egy állandóan nyüzsgő repülőtér életébe nyerhetnek bepillantást.

honlapkészítés: dupai