A Művelődési Ház nyári programkínálata

VAKÁCIÓZZ VELÜNK A RÁBAI MIKLÓS MŰVELŐDÉSI HÁZBAN!
A nyári szünidő alatt érdekes, izgalmas elfoglaltságokkal várunk minden korosztályt számos hétköznap délelőtt.

Július 7. kedd 10 – 12 óra
• RUBIK KOCKA délelőtt
Hozd el saját kockádat vagy egyéb Rubik játékodat, ha van! A délelőtt folyamán egy fiatal, nagyon tehetséges „Rubik kockázó”, Barcsa Zoltán kalauzol el bennünket ebben a nagyon izgalmas világban.

Július 9. csütörtök 9 – 11 óra
• ARC – és BŐRÁPOLÁSI TIPPEK KAMASZOKNAK. HASZNOS SMINKELÉSI TANÁCSOK KAMASZOKNAK. A praktikus fortélyok elsajátításában Nagy Szilvia kozmetikus lesz a segítségünkre.

Július 15. szerda 10 – 12 óráig
• TŰZOLTÓ DÉLELŐTT
Ezen a napon az Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület vendégeskedik művelődési házunkban. Gyere és tölts el egy vidám, játékos délelőttöt a tűzoltókkal 

Augusztus 4. kedd 10 – 12 óra
• FILMVETÍTÉS
A vetítendő filmről augusztusban a Művelődési Ház tud felvilágosítást adni a
06-29/335-346-os telefonszámon.

Augusztus 5. szerda 10 – 11 óra
• PAPÍRSZÍNHÁZ és DIAVETÍTÉS
Ajánlott korosztály: 3 – 8 éves
A Japánból eredő és igen népszerű Papírszínház, a Kamishibai a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. A fakeretben mozgatható nagyméretű lapok segítségével a mesélő, a gyerekekkel szembefordulva, a lapok mozgatásával, az ebből eredő játékkal és ennek drámai hatásával igazi színházi élménnyé változtatja a hagyományos meseolvasást.
A mai gyerekek már nem is értik, milyen volt az a világ, amikor a meséket még nem lehetett 24 órás mesecsatornán megnézni, hanem csak a szoba falára vetítve, állóképekben jelent meg a szemünk előtt. A szülők meséltek, a gyerekek figyelték a képeket. Elevenítsük fel ezt a hangulatot!

Augusztus 6. csütörtök 10 – 12 óra
• NEKED ANNYI – KAMASZOKNAK
Kamaszok életkori sajátosságainak megfelelő szemlélet- és testformáló program.
Kedves Kamasz!
 Szeretnéd magad Te is szépnek érezni úgy, hogy mások akarjanak Téged utánozni és Te legyél számukra a „bezzeg” mérce?
 Tartalmas kikapcsolódásra vágysz?
Ezen a délelőttön egy olyan programmal ismerkedhetsz meg, amely segítségével olyan elméleti és gyakorlati ismeretekre tehetsz szert, amelyek által képes leszel átalakítani az életedet – egészséges étkezéssel és Neked való testedzéssel vonzóvá tenni a testedet, illetve megerősíteni a lelkedet.
A programon közreműködik Zsuffa Bözsi – a Neked Annyi! program megalkotója.

Augusztus 12. szerda 9 – 12 óráig
• SPORTos délelőtt
Töltsd a művelődési házban ezt a délelőttöt, ahol PING-PONGozhatsz, CSOCSÓzhatsz, DARTSozhatsz és megismerkedhetsz a SHAOLIN KUNG FU világával.
Kényelmes ruhában gyere és kérünk, ha a kung fu-t szeretnéd kipróbálni, érkezz 9 órára!

Augusztus 14. péntek 23 órától
• CSILLAGLESEN
Minden érdeklődőt kortól függetlenül sok szeretettel várunk távcsöves csillagászati bemutatónkra a művelődési ház udvarán. Az égi kalandozásban Kacsó Gergely amatőr csillagász lesz a segítségünkre.

Augusztus 25. kedd 9 órától
• SZABADULÓSZOBA
Ezen a napon a művelődési házat egy hatalmas szabadulószobává varázsoljuk. A Ti feladatotok nem lesz kevesebb, mint lépésről lépésre megküzdeni a különböző logikai és ügyességi feladatokkal. A megoldásokhoz nem kell történelem, matematika vagy irodalom professzornak lennetek! Pusztán józan paraszti észre, leleményességre, és némi találékonyságra lesz szükségetek. Sőt az is előfordulhat, hogy kutatnotok kell, mert pár dolgot elrejtettünk, megoldásokat kell keresni, mert pár dolgot bezártunk. A feladatokra 60 perc áll rendelkezésetekre.
3-6 fős csapatokat várunk. Három időpontban indul a küzdelem: 9 órakor, 10.30 órakor és 12 órakor. Ha lenne kedvetek kipróbálni magatokat a játékban, nem kell mást tenni, mint legkésőbb augusztus 24-én, hétfőn 16 óráig jelezni részvételi szándékotokat a művelődési ház telefonszámán (29) 335-346 vagy személyesen.

Augusztus 26. szerda 10 – 12 óra
• SAKK / DOMINÓ / MALOM / DÁMA délelőtt
Népszerű, tradicionális (főleg) tábla játékoknak szenteljük ezt a napot.
Kérjük, hozd magaddal – ha van - saját készletedet. A délelőtt folyamán Kunné Kántor Katalin lesz a segítőnk.


honlapkészítés: dupai