Benne voltunk a TV-ben!

2015. május 10-én, vasárnap tartotta a közmédia a Nemzetiségi Kultúrák Napját. Az egész napos műsorfolyam megtekintésével ismerkedhettek a nézők a Magyarországon élő nemzetiségek életével, hagyományaival, népviseleteivel és gasztronómiájával. A Duna TV, a Duna World, az M1 csatornáin, valamint a Magyar Rádióban egymást követték az interjúk, kisfilmek és élő bejelentkezések a különböző településekről. Az a megtiszteltetés ért minket, hogy Ecser volt az egyik helyszín, ahol a Magyarországon élő szlovákság életéről szóló tájékoztatás volt a cél. A Zrínyi utcai Tájházból többször jelentkezett a műsor. Táncolt a Zöld koszorú Hagyományőrző kör Tánccsoportja, volt alkalmunk bemutatni az ecseri népviseletet, a tárgyi emlékeinket. Interjúkat is közvetítettek és rögzítettek. Mi pedig megismerkedhettünk az élő, egyenes adás készítésének rejtelmeivel és izgalmával..
Köszönjük az MTVA munkatársainak a kiváló munkáját!
Köszönetet mondunk azoknak az ecserieknek, akik eljöttek, hogy szereplésükkel megismertessék az országgal és a világgal egyedülálló hagyományainkat.
A műsor elkészítését támogatta az Ecseri Szlovák Önkormányzat, a Nagyközségi Önkormányzat, a Zöld koszorú Hagyományőrző kör, a Sóskúti Ifjúsági Fúvószenekar, a Polgármesteri Hivatal, az EKO Kft, az Ecseri Polgárőr Egyesület.
A mellékelt képeinken igyekszünk bemutatni a nap ecseri történéseit..A Sóskúti Ifjúsági Fúvószenekar negyven fővel érkezett


Próba a felvétel előtt
Egyeztetés - még tíz perc az élő kapcsolásig
Harazin Piroska és Lukics Gábor nyilatkozik


Sosovicza Jánosné ad interjútAszódi Csaba András, a Szlovák Önkormányzat elnöke és Gál Zsolt polgármester a rádiónak nyilatkozik


Csoportkép a TV stábbal


honlapkészítés: dupai