A lakóhely bejelentésről

Lakcím változtatást az Ecseri Polgármesteri Hivatalban (2233 Ecser, Széchenyi u. 1.sz.) lehet bejelenteni. Az állandó lakóhely ill. tartózkodási hely létesítésével, változtatásával kapcsolatosan az 1992. évi LXVI. törvény 26. §-a írja elő, hogy a be- és kiköltözést követő 3 munkanapon belül kell a lakcímbejelentést megtenni.
Amennyiben saját, új építésű ingatlanba történik a bejelentkezés a Gyömrői Építéshatóság által kiállított jogerős használatbavételi engedély, lakásvásárlás esetén az adásvételi szerződés felmutatása szükséges. Abban az esetben, ha a bejelentkező nem tulajdonosa az adott ingatlannak, akkor a lakcímbejelentő lapot a tulajdonossal is alá kell íratni.
A lakcímbejelentés a család minden tagjára kötelező. Ehhez szükséges okmányok a következők: személyigazolvány (+ hatósági bizonyítvány személyi számról) és lakcímkártya; 14 év alatti gyermekek esetében anyakönyvi kivonat és lakcímkártya, esetleg személyi számot is tartalmazó ún. személyi lap.

Az állandó lakóhely bejelentése fontos:
- a lakosság által igényelt vett önkormányzati támogatásoknál,
- az állandó lakosok által bevallott SZJA alapján kapja az önkormányzat a személyi jövedelem adóból visszaosztott támogatást.

honlapkészítés: dupai