Családi nap az I-es óvodában

Szombaton került megrendezésre az 1. sz. Óvodában a már hagyománnyá vált családi nap. Örömünkre nagyon sok szülő jött el, hogy együtt váltsuk valóra terveinket. Gyógynövénykertet és egy mezítlábas ösvényt alakítottunk ki tágas udvarunkon.
Zöld Óvodaként fontosnak tartjuk a címünk elnyerését követően is, hogy az 1. sz. Óvodába járó gyermekeket minél több élményhez, tapasztaláshoz juttassuk. Szeretnénk, ha a gyógynövényekkel való ismerkedés és azok gondozása a mindennapjaink részévé válna.
Már hetekkel ezelőtt gyűjtöttük az ötleteket, milyen anyagokkal lenne érdemes elkezdeni az ösvény kialakítását. A különböző homokféleségek, kisebb-nagyobb kövek, dió, fenyőtoboz, ágak, fakorongok, fenyőkéreg apróbb és nagyobb méretben kerültek fel a listára. Miért jó ez az ovisoknak?
Sok olyan kisgyermek van, aki láb- vagy tartásproblémával küzd, a mezítláb járás jót tesz az izmok erősödésének, és új tapasztalatokhoz juthatnak a gyerekek bőrükön, talpukon keresztül.
Nem volt olyan szülő, aki üres kézzel érkezett volna, kaptunk levendulát, körömvirágot, zsályát, csombort, kamillát stb., de érkezett felajánlás a mezítlábas ösvény kialakításához is, toboz, parafa dugó, kövek, fakéreg stb.
Az időjárás kedvezett számunkra, hiszen gyönyörű napsütéses időben tudtunk hozzá látni a tennivalókhoz. A szorgos kezek nem tétlenkedtek és már a délelőtt folyamán elkészült a gyógynövénykert, majd pedig az ösvény. A gyerekek türelmetlenül várták mikor próbálhatják ki az ösvényt, és abba sem akarták hagyni a mókát.
A munka közben mindenki megéhezett, jó étvággyal fogyasztottuk a lángost, padlizsánkrémes kenyeret és a finom süteményeket.


Szeretnénk megköszönni minden kedves szülő, nagyszülő, gyerkőc segítségét, felajánlását,
-az EKO Kft. munkáját,
-a Kátai Fenyőkéreg (www.fenyokereg.hu)
-és a diósdi Naturo-Kork Parafagyártó Kft támogatását.


honlapkészítés: dupai