Szemetet szedtünk

Április 25-ére, szombatra invitálta az Ecseri Önkormányzat a polgárokat, a civil szervezetek tagjait a szokásos tavaszi szemétszedési akciójára. A vártnál jóval számosabban - több mint ötvenen - jöttek el azok, akik fontosnak tartották a rendezett környezet megteremtését. Eljöttek lakosaink, a civil szervezetek tagjai is. Ott voltak az Ecseri Nyugdíjas Klub, az Ecseri Polgárőr Egyesület, az Ecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Száz Kéz Egyesület, a Varázs Lovas Egyesület, a Zöld koszorú Hagyományőrző kör tagjai.
A megjelenteket Gál Zsolt polgármester üdvözölte a sportpályán, hogy rövid szervezés és munkavédelmi oktatás után útnak induljanak az utcák, utak mellé.
Szedték a szemetet az Ecsert Vecséssel összekötő 3101. jelű úton, az M0 felé vezető 31111. úton, a vasúti megállóhelyen, az Arany János utcában, a Merzse mocsár felé vezető dűlőúton, az Öregszőlő utcában.
És hogy mit találtak? Rengeteg kihordott, kidobált hulladékot. A legtöbbről nem is sejtettük, hogy miért vitték ki, sokszor gondosan becsomagolva a határba. Volt ott kommunális hulladék, amit az ingatlana elől mindenkinek elvisznek. Ugyanígy a PET palackot havonta, meg a falevelet kéthetente. Az üvegek közül a legtöbb pezsgősüveg volt, míg az alu dobozok között az energiaital a sláger. Találtunk továbbá autó- és motorgumikat, komplett autó műszerfalakat, lökhárítókat, még egy döglött kutyát is.
Hogy közben a szedők mit gondoltak azokról, akiket ezeket illegálisan elhelyezték, most nem írnánk le.
Nagyon köszönjük mindazok áldozatos munkáját, aki a szombat délelőttjüket településünk megtisztítására fordították!
A szemétszedés támogatói voltak: Ecser Nagyközség Önkormányzata, a Polgármesteri Hivatal, az Ecseri Kommunális Szolgáltató Kft., a Magyar Közút.
A következő szemétszedés is szervezés alatt áll, amikor is az IKARUS Vadásztársaság és a Nagykunsági Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság tevékenykedik majd.


Gál Zsolt polgármester a munkavédelmi kesztyűket osztja a focipályán


Szeverné Csekei Csilla önkormányzati képviselő szedi a szemetet

Munka előtti megbeszélésA Nyugdíjas Klub tagjai a vasúti megállóhelyen

Kele Jenő szlovák nemzetiségi képviselő zsákba rakja az üvegeket

Gál Zsolt polgármester és Barta Zoltán jegyző szedi a szemetet az út árkából

A gyerekek az Arany János utcában dolgoztak

A végeredmény

honlapkészítés: dupai