Berlini Expo

BUDAPEST, 2009. március 18. – A Budapest Airport (BA) is részt vesz a szerdán kezdődő ötnapos ITB Berlin kiállításon, a kontinens legnagyobb utazási seregszemléjén. A ferihegyi repülőtér üzemeltetője Magyarországot kívánja népszerűsíteni az évente 180 ezer látogatót vonzó monstre rendezvényen és növelni az amúgy is jelentős turisztikai és üzleti forgalmat a két ország között.
Németország különösen fontos a budapesti repülőtér és az egész magyar idegenforgalom számára. Tavaly közel 1,5 millió légi utas közlekedett Ferihegy és valamelyik német nagyváros között. Németország adja a Budapest Airport európai forgalmának 27,2 százalékát, amivel magasan vezeti a célországok népszerűségi listáját (a második az Egyesült Királyság 20 százalékkal). Kiemelkedően teljesítenek a német nagyvárosok is, hiszen az úti célok „top 10-es” listáján Frankfurt a harmadik, München pedig a negyedik foglalja el.
Hetente jelenleg 149 járat közlekedik Ferihegy és a német repülőterek között. Az új, március 29-én életbe lépő nyári menetrend szerint az utasok 10 német nagyvárost (Berlin, Dortmund, Düsseldorf, Köln, Frankfurt, Hamburg, Bréma, Nürnberg, München, Stuttgart) érhetnek el átszállás nélkül.
Az ország népszerűsítésére az ITB Berlin az egyik legalkalmasabb terep, hiszen a rendezvényen 180 ország 10 ezer kiállítója vesz részt és a rendezvényre kiemelt figyelmet fordít a média, valamint az idegenforgalmi szakma is.
A Budapest Airport a hatalmas csarnok „magyar szegletétben”, a hazai kiállítók között várja a ferihegyi repülőtér és az utazási lehetőségek iránt érdeklődőket.
Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta. „A magyar idegenforgalomi iparág egyik jelentős szereplőjeként mindent megteszünk, hogy a lehető legtöbb utazót csábítsuk Magyarországra. Egyedül azonban nem megy, átütő sikert ezekben a válságos hónapokban kizárólag összefogással érhetünk el. Kiváló példa erre a Budapest Airport és a Magyar Turizmus Zrt. közös fellépése a rangos ITB Berlin rendezvényen. A tét nagy, hiszen Németországban eddig is a legjelentősebb partnereink közé tartozott és reményeink szerint a következő öt napban sok-sok szakember és utazó érdeklődését keltjük fel Magyarország iránt.”

honlapkészítés: dupai