Több autó - több ellenőrzés

Január eleje óta érezhetően megnövekedett Ecser belterületén az áthaladó gépkocsik száma. Nagyobb lett a forgalom. Ennek okát vannak akik néhány környező út fizetőssé válásában látják, míg mások a jelentősen olcsóbbá vált üzemanyag közlekedésélénkítő hatására gondolnak. Valószínűleg mindkettő egyszerre érvényesül. Bár az ecseri M0 szakasz (még) nem fizetős, látványosan több autó közlekedik útjainkon. Ismét visszatértek az M0 átadás után már-már eltűnt száguldozók.
Sajnos néhány koccanásos baleset is történt. Kettő a település központjában, egy a benzinkútnál.
A rendőrség sajátos eszközeivel elkötelezett a közlekedés rendjének fenntartásában. A múlt héten már egész napon mérték a sebességet Ecseren. Az általuk használt készülék új, nem is traffipaxnak hívják, hanem Komplex Közlekedési Ellenőrző Pontnak. Ezekből vásárolt 160 darabot az ORFK. A változtatható helyű berendezések jelenleg még csak sebességet mérnek, rendszámfelismerő üzemmódban dolgoznak, forgalmat tudnak számlálni, és jelzik a torlódásokat. A próbaüzem letelte után alkalmasak ellenőrizni a fényjelző készülékek jelzéseire és a vasúti átjárón történő áthaladásra vonatkozó előírások megtartását, az autóbusz forgalmi sávok és a leállósávok igénybevételét, valamint a biztonsági öv használatát. Képesek lesznek észlelni a behajtási tilalom megszegését, a záróvonal átlépését és azt is, ha a kötelező haladási irányra vonatkozó előírásokat szegik meg. Sőt, a veszélyes árut szállító járműveket is ki tudja majd szűrni.
A korábbi készülékek is rendszerben maradnak.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság március havi vezénylési terve szerint Ecseren a következő időpontokban mérik a járművek sebességét:

Március 2. hétfő 13.00.-18.00.
március 9. hétfő 08.00.-13.00.
március 13. péntek 13.00.-18.00.
március 29. vasárnap 08.00.-12.00.

A mérések helyszínei:
Arany János utca - Rákóczi utca - Ady Endre utca - Bajcsy-Zs. utca

Az M0 autóút ecseri szakszán egész hónapban éjjel-nappal működnek fixen telepített sebességmérő készülékek a bal útpályán a 42+800 méter szelvényben és a jobb útpályán a 42+610 méter szelvényben.

A rendőrség más időpontokban és helyeken is mérheti az elhaladó járművek sebességét.


honlapkészítés: dupai