A Kormányablaknál is kérhetnek segítséget az Erzsébet program pályázataival kapcsolatban

Az idén ismételten igénybe vehetik a nyugdíjasok, a nagycsaládosok, valamint a fogyatékkal élők a pihenésére, illetve a gyermekek táboroztatására kiírt pályázatokat az Erzsébet-programon belül. A lehetőségekről tájékozódjanak a Kormányablakban és a www.erzsebetprogram.hu">www.erzsebetprogram.hu weboldalon!
A kormány 2010 óta kiemelt figyelmet fordít a szociálisan rászorulók segítésére, ennek részeként egy igazságos, átlátható szociális üdültetési rendszert épített ki.
Az Erzsébet-program keretében idén 7 célcsoport számára 68 pályázatot hirdetett a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, amelyek már elérhetők a www.erzsebetprogram.hu">www.erzsebetprogram.hu oldalon. A pályázatok kizárólag a weboldalon található elektronikus adatlap kitöltésével nyújthatók be. Annak érdekében, hogy a Kormány által támogatott Erzsébet-program üdülési lehetőségei minél több ember számára válhassanak elérhetővé, a pályázni szándékozó nagycsaládok, fogyatékossággal élők és nyugdíjasok az ország több mint 1500 pontján, többek között a Kormányablakoknál is kérhetnek személyes segítséget.
A pályázatok beadása lépcsőzetesen történik. Először a nyugdíjasok számára biztosított üdülési- és fürdőpályázat nyílt meg, az érintetteknek 30 nap áll rendelkezésére a pályázatok beadására. A nyugdíjas üdülési pályázatnál 5000 forint önerőt kell befizetni, a fürdőjegy-pályázaton pedig 2500 forint befizetésével országosan 60 fürdőt vehetnek igénybe a nyugdíjasok. A nagy érdeklődésre tekintettel a keretösszeget 30 százalékkal megemelték a tavaly elérhető összeghez képest. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a nagycsaládosok, fogyatékossággal élők, közlekedési, postai, köznevelési dolgozók számára is írt ki hasonló pályázatokat.
A táboroztatás kiemelt jelentőséggel bír a jövőben is, így január 9-től a gyermekeknek kiírt idei pályázatok is elérhetőek már a weboldalon. A több mint 60 általános és tematikus táborra, a tavaszi és őszi kirándulásra, valamint az egyéb, gyermekeknek szóló kiírásokra január 19. és július 1-je között nyújthatók be a pályázatok. A gyerekek 1000-2000 forint önerő mellett vehetnek részt a hatnapos, teljes ellátást és egész napos programokat biztosító táborokban.
A két évvel ezelőtt útjára indított Napközi Erzsébet-táborok keretében a szünidő ideje alatt az iskolákban szerveznek programokat a gyerekeknek, napi négyszeri étkezés biztosítása mellett. Az egyhetes program önköltsége 500 forint gyermekenként. Az első évben kísérleti jelleggel 500 gyermek vett részt a programban, tavaly 3 ezer, idén pedig már 15 ezer gyermek számára kívánják ezt a lehetőséget biztosítani.
Ha Ön is jogosult az Erzsébet-porgram valamelyik pályázatára és segítségre van szüksége, forduljon bizalommal a Vecsési Kormányablakhoz, ahol kulturált tárgyi környezetben magas felkészültségű ügyfélszolgálati munkatársak várják Önt!
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a hivatali ügyintézés során szerzett tapasztalatairól a www.kormanyhivatal.hu/pest honlapon található elektronikus ügyfél-elégedettségi kérdőíven adhat visszajelzést.
Pest Megyei Kormányhivatal
Vecsési Járási Hivatala


honlapkészítés: dupai