Zöld Óvoda címmel büszkélkedhet az Ecser Nagyközségi 1 számú óvoda!

2014. évi Zöld Óvoda cím elnyerésére kiírt pályázaton óvodánk eredményesen vett részt. Így az elkövetkezendő 3 évben használhatjuk a Zöld Óvoda címet.
A pályázónak rendelkeznie kellett nevelő munkájában az elmúlt 3 évre vonatkozóan olyan kiemelkedő és eredményes tevékenységekkel, melynek iránya a korszerű környezeti nevelés céljainak elérése érdekében hatékonyan valósult meg.

Mit tettünk ennek érdekében?

-családi napokat szerveztük, ahol közösen szépítettük udvarunkat, virágokat, fákat ültettünk a zöld felület növelésének érdekében
- bevezettük a szelektív gyűjtést
- magas ágyást hoztunk létre, ahol a gyerekekkel gondozzuk a zöldségeket stb.

A környezettudatos szemléletben nagyon fontos az energiatakarékosság, ami nálunk - a teljesség igénye nélkül - úgy valósult meg az elmúlt 3 évben, hogy újra üzembe helyeztük az udvari kutat, a csapokra felszerelésre kerültek a vízszűkítők. Az elmúlt évek felújításának köszönhetően megvalósult az ablakok cseréje, a külső homlokzatszigetelés, tetőcsere, aljzatszigetelés.

A kollektíva minden tagja keresi és megragadja azokat a lehetőségeket, amelyek a gyerekek ismereteit, tapasztalatait gyarapítja.
Ezt a célt szolgálják az élményszerző kirándulások, a közös ültetés, kertészkedés, vitaminsaláta készítése, csíráztatások stb.

Köszönjük mindenki támogatását, aki segítette Óvodánkat abban, hogy a pályázatban szereplő feltételeknek meg tudtunk felelni.


honlapkészítés: dupai