A Szlovák Önkormányzat rendezvényét tartották a Tájházban

November 15-én, szombaton délután az Ecseri Szlovák Önkormányzat a Tájházba hívta azokat, akik támogatták a szlovák önkormányzat létrejöttét, és felvetették magukat a nemzetiségi névjegyzékbe. A vendégeket frissen sütött finom töpörtyű várta, amit Fabók Jánosné (Maca néni) készített. A nagyszámú résztvevő fogyaszthatott sült tököt, és forralt borral, vagy teával csillapíthatta szomját.
A megjelenteket Aszódi Csaba András, az Ecseri Szlovák Önkormányzat elnöke köszöntötte. Elmondta, hogy a nemzetiségi választások történetében soha ennyien nem vettek részt településünkön a nemzetiségi választáson. Az ecseri választópolgárok több, mint 10 %-a, 334 fő iratkozott fel a listára. Közülük 232-en el is mentek az iskolában berendezett külön szavazóhelyiségbe.
Az adatokból is kitűnik, hogy az ecseri emberek értékelik azt a tevékenységet, amelyet a falu életében a nemzetiségi önkormányzat végez, és remélhetőleg a jövőben is rászolgálnak erre a bizalomra.
A táncos műsorok sorát az Andrássy utcai Óvoda csoportja nyitotta meg, Sosovicza Jánosné vezetésével. Felléptek a Zöld koszorú Hagyományőrző kör táncosai, a Nyugdíjas Klub Kulturcsoportja.
Ellátogatott a Tájházba Peller Károly, a Fővárosi Operettszínház művésze is. Peller Károly legutóbb szeptemberben, az Idősek Teadélutánján szórakoztatta az ecserieket a Rábai Miklós Művelődési Házban.

A fiúk a forralt bort mérik

Sül a töpörtyű


Kemencében sült tök várta a vendégeket

Aszódi Csaba András köszönti a jelenlévőket

A Szlovák önkormányzat négy tagja

Az óvodások fellépése


A Zöld koszorú Hagyományőrző kör tánccsoportja
Gál Zsolt polgármester beszélget a résztvevőkkelPeller Károly a vendégek között


honlapkészítés: dupai