30 éves a Tengs Lengs Együttes

Immár rangidősként lépve a rock és blues történelembe, idén hazánk egyik legelső klubzenekara is 30-as jubileumot ünnepel. A zenekar basszusgitárosa, Kamarás Zoltán ecseri lakos.
Az 1984-ben alapított Tengs-Lengs fontos zenekar, színrelépésük a hazai blues és rock n’ roll zene egyik mérföldkövét jelenti. Őket illik ismerni, és ha nosztalgiázni, ha csak táncolni egy jót az ünnepi koncertjükön ott lenni majdnem, hogy kötelező.
„A Tengs-Lengs visszatért oda ahonnét a csodálatos blues és rock and roll elindult – és jól tette.
A klubba, ahol a szünetben a zenész együtt sörözik a közönséggel, a barátokkal, ahol egy a többiekkel, nem pedig valami földöntúli bálvány. A gyökerek nagyon fontosak, aki nem ismeri és nem tiszteli a múltat, annak nincs jövője – ajánlotta Hajnal Gábor egykor a zenekart s annak egyedi hangulatát.
S bár a legendás Lengs történetében 30 év telt el, tagjainak gyerekeik vannak, s a hajuk esetleg már meg is őszült, a mai napig ugyanazt a vérpezsdítő hangulatot nyújtják a koncertjeinken, mint egykor, mikor saját klubjuk volt, és bejárták az egyetemi- és blueskocsmákat.
„A nyolcvanas években igazi sikk volt a zenekar koncertjeire járni” – írják egy cikkben a budapesti, időközben trióvá alakult csapatról. Arról a zenekarról, amelynek a mai napig megállíthatatlan a lendülete, és a visszajáró, lelkes közönsége bizonyítja, hogy még manapság is menő dolog Lengsre járni.
2014 a harminc év jegyében telt. Az utolsó jubileumi koncert december 6-án a Kék Yuk-ban lesz. (Bp. 1032 Fényes Adolf u. 28.)
Minden régi és új Tengs-Lengs rajongónak ott a helye!
T. L.

Forrás: www.tizenhetedik.hu


A Tengs-Lens trió: Kamarás Zoltán - basszusgitár, Túrós György - gitár, ének, Szepesi Tamás - dob

honlapkészítés: dupai