Németh Józsefet köszöntötték 90. születésnapja alkalmából

November 7-én jeles eseményre gyülekeztek a vendégek a Rábai Miklós Művelődési Ház Tanácstermében. Németh Józsefet jöttek köszönteni a rokonok, ismerősök, volt kollégák 90. születésnapja alkalmából.
Az Ecser Nagyközségi Önkormányzat részéről Gál Zsolt polgármester és Barta Zoltán jegyző kívánt boldog születésnapot az ünnepeltnek. Gál Zsolt átadta Orbán Viktor miniszterelnök úr emléklapját.

Németh József Nagykátán született 1924-ben. Családja nagy szegénységben élt, és mivel korán lett árva, munka után kellett néznie. Így került Ecserre, ahol gazdáknál cselédeskedett. 18 évesen besorozták "leventének".
Mint fiatal árvagyerek mindenáron családba szeretett volna kerülni, ezért már 19 évesen megnősült, házasságot kötött Szilágyi Máriával.
1944.őszén a bevonuló orosz csapatok összeszedték a fiatalokat a faluban és elvitték hadifogságba. Németh József 2 évet Odesszában, 2 évet Kijevben töltött el. 1948.szept.18-án jött haza. Mária lányát, aki hazaérkezésekor már 3 éves is elmúlt, akkor látta először. 1949-ben született a fia, József.
Ebben évben sikerül elhelyezkednie a Szerves-vegyipari Kutató Intézetben ahol tanulmányait is végezte – központifűtés-szerelő, majd vegyipari művezető lett-
a ranglétrát így végigjárva 40 év munkaviszony után mint üzemvezető vonult nyugdíjba.
Felesége, akivel 67 évig élt házasságban, 2010-ben meghalt. Azóta egyedül él, de a család összetart és természetesen számíthat gyerekeire, 4 unokájára és a 6 dédunokára.


Az ünnepelt

Gál Zsolt polgármester, Németh József és Barta Zoltán jegyző


Németh József lánya és fia társaságában

A polgármester úr átadja Orbán Viktor miniszterelnök úr köszöntő oklevelét

honlapkészítés: dupai