Csömöri Tollfosztón jártak az Ecseriek

Immár hagyományosan gyűltek össze a Dolina Pestvidéki Szlovákok Regionális Egyesülete szervezésében a főváros környéki települések hagyományőrzői november 8-án, szombaton a Márton napi báljukra. Egymás után érkeztek Csömörre a vendégek Cinkotáról, Kistarcsáról, Nagytarcsáról, Kerepesről, Pilisről, Maglódról, Péteriből, Rákoskeresztúrról, Tárnokról, és Ecserről.

A Csömöri Sportcsarnokot zsúfolásig megtöltő több száz vendéget Fábri István, Csömör Nagyközség polgármestere köszöntötte. A rendezvényen megjelent és felszólalt az Országos Szlovák Önkormányzat új elnöke, Hollerné Racskó Erzsébet. Elnök asszony beszédében megköszönte azok támogatását, akik felvetették magukat a nemzetiségi névjegyzékre és elmentek szavazni. Külön köszönetet mondott Aszódi Csaba Andrásnak, a választás idején végzett szervezőmunkájáért. Hollerné Racskó Erzsébet az Országos Szlovák Önkormányzat fontos feladatának nevezte az intézményhálózat fejlesztését, a szlovák nyelvet tanító iskolák számának bővítését és a szlovák pedagógus képzés nehéz helyzetének megoldását.

A vendéglátók tánccsoportjai igazán színvonalas műsorral kedveskedtek a nézőknek. A szórakoztatásról a Tárnoki és az Újhartyányi fúvószenekar gondoskodott.

Ecserről egy busznyi vendég utazott Csömörre. Az ecserieket elkísérte Gál Zsolt polgármester, Barta Zoltán jegyző, Szilágyi Szilvia és Horváth Tamás önkormányzati képviselők.A jobb oldalon Szatmári László, az ecseri műsorvezető

Az ecseri vandégek
Aszódi Csaba András, az Ecseri Szlovák Önkormányzat elnöke


Hollerné Racskó Erzsébet, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke


honlapkészítés: dupai