Két hónapig sem bírták

A Rákóczi utca Budapest felé eső szakaszán az önkormányzat november közepén pótolta a korábban már eltűnt utcanévtáblákat. Az új iránymutatókat az Önkormányzat Műszaki Csoportja szerelte fel. Január első munkanapján a Polgármesteri Hivatal közterület-felügyelője viszont már csak a táblák darabjait szedhette fel a földről. Ugyanis ezen a szakaszon valamennyit összetörték. A Polgármesteri Hivatal rongálás miatt feljelentést tett a rendőrségen. A kár meghaladja az ötvenezer forintot.

Az utcanévtáblák fontos szerepet töltenek be a mentők, a tűzoltók, az orvosi ügyelet gyors eljutásában. De nemcsak ilyen sürgős esetekben nyújthatnak eligazítást, hanem segíthetnek egyszerűen egy-egy ingatlan megtalálásában.

Sajnos a tavalyi évben is jellemző volt a rongálás Ecseren. Gyakran esnek áldozatul a vandáloknak a KRESZ táblák. Rendszeresen szétverik a vasúti megállóhely várótermét. Legutóbb a váróterem új ajtaját vették le, és tették a sínekre. A súlyos vasúti balesetet a rendőrjárőr hárította el. A rendőröknek ugyanis sikerült még a vonat érkezése előtt az ajtót levenni a vágányokról.

Karácsony előtt a templom előtti kereszt virágtartó vázáját törték le, de nem menekedtek meg az év folymán a házak előtti sövények, virágok sem.

honlapkészítés: dupai