Tűzifa vásárlásra kapott támogatást az Önkormányzat

A tavalyi évhez hasonlóan a Belügyminisztérium ismét vizsgálta annak lehetőségét, hogy a szociálisan rászorulókat, egyedül élő idős embereket fenyegető veszélyhelyzet megelőzésére segítséget nyújthasson a téli időszakban.
A Kormány szeptember 6-án határozott a költségvetésben szereplő helyi önkormányzatok támogatásai fejezeten belüli előirányzat átcsoportosításáról, melynek felhasználására vonatkozó részletszabályokat a 46/2014. (IX. 25.) Belügyminiszteri rendelet határozza meg.
E rendelet alapján Ecser Nagyközség Önkormányzata 661.960-Ft értékben nyújthatott be igénylést. A Belügyminiszter úr 551.180-Ft vissza nem térítendő egyszeri támogatást hagyott jóvá Ecsernek. Ebből 31 erdei köbméter keménylombos tűzifa vásárolható az állami erdészettől.
A támogatást egészíti ki az önkormányzati önerő. A szállításköltsége is az önkormányzatot terheli.
A települési önkormányzat a támogatásból vásárolt tűzifát 2015. február 15-ig osztja ki a rászorulók részére. A szétosztás elveiről a képviselő-testület rendeletet alkotott október 6-án. A 11/2014. (X. 6.) számú rendelet honlapunkon a dokumentumtárban található meg a rendeletek között.
A tűzifa igénylés feltételeiről Irsikné Sipos Ildikó igazgatási csoportvezető tud felvilágosítást adni a Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben, vagy a 06-29/335-161-es telefonszámon.


honlapkészítés: dupai