Temetői áhítat - megáldották az új hősi emlékművet

2014. november 2-án, Halottak napján délelőtt fél tíz órakor kezdődött a Szentmise az Ecseri Római Katolikus Templomban. A templomot zsúfolásig megtöltő hívek a mise után az Újhartyányi Fúvószenekar méltó zenei kíséretében körmenettel vonultak a Hunyadi utcai temetőbe. A temetőben Barotai Endre plébános úr imádkozott az elhunytakért. Ezután került sor az új II. világháborús síremlék megáldására. A temetőben 27 magyar katona nyugszik, akik az Ecser környéki harcokban veszítették életüket 1944-ben. Sírkövüket megviselte az idő, ezért egy méltó, új síremlék felállítását határozta el az Ecser Nagyközségi Önkormányzat és az Ecseri Szlovák Önkormányzat.
Az impozáns kőoszlopnál Aszódi Csaba András, az Ecseri Szlovák Önkormányzat elnöke, és Barta Zoltán az Ecseri Nagyközségi Önkormányzat Jegyzője olvasta fel azoknak az elesett hős honvédeknek a nevét, akik településünkön áldozták életüket a Magyar Hazáért.
Az ünnepség keretében a plébános út megáldotta a közös sírba helyezett több száz ecseri nyughelyét is.

Köszönetet kell mondanunk az emlékhelyek létesítéséért és az ünnepség lebonyolításáért az Ecseri Szlovák Önkormányzatnak, az Ecseri Nagyközségi Önkormányzatnak, a Római Katolikus Egyházközségnek, Gyömrő Város Önkormányzatának, a Zöld koszorú Hagyományőrző Körnek, a Golgota Bt-nek, az Ecseri Polgárőr Egyesületnek, az Ecseri Kommunális Szolgáltató Kft-nek, az Ecseri Polgármesteri Hivatalnak.honlapkészítés: dupai