November 3-ától a jegykiadó automatával ellátott megállóhelyekről történő indulás esetén az utasoknak előre meg kell vásárolni a menetjegyet

2013. év nyarán a MÁV-START Zrt. több, mint ötven vasúti belföldi menetjegy-értékesítő jegykiadó automatát telepített a budapesti elővárosi térségbe, valamint a fontosabb fővárosi pályaudvarokra. Ecser településhez tartozó vasúti megállóhelyen is ilyen eszközök kerültek elhelyezésre.
Az új típusú jegykiadó automatáknál lehetőség van bármely belföldi jegytípus, és a vasúti bérlet megvásárlására, az interneten megvásárolt jegyek átvételére, valamint menetrendi információk elérésére is. Fizetni nemcsak készpénzben lehet, hanem bankkártyával és Paypass érintésmentes fizetési móddal is.
Az elmúlt időszakban a MÁV-START Zrt. a vásárlói visszajelzések alapján kismértékben módosította az eszközöket, az elővárosi igényekhez jobban alkalmazkodó és gyorsabb vásárlást lehetővé tevő felhasználói felülettel módosította a szoftvert.
2014. november 3-tól a menetjegykiadó automatával ellátott állomásokról vagy megállóhelyekről történő indulás esetén az utasoknak mindig előre meg kell vásárolni a menetjegyet. A vonaton a jegyvizsgáló – a MÁV-START Üzletszabályzatában foglaltak szerint – a fenti időponttól már csak 2600-Ft pótdíj felszámítása mellett állíthatja ki a menetjegyét azoknak az utasoknak, akik a felszálláskor nem rendelkeznek érvényes menetjeggyel, vagy bérlettel.
Az automata használatához segítséget kaphatnak a http://mav-start.hu/automatak/index.php oldalon , vagy a MÁVDIREKT 06-40/49-49-49-es számán.

Feldmann Márton
értékesítési igazgató
MÁV-START Zrt.


honlapkészítés: dupai