Új közlekedési lehetőség

A Volánbusz Zrt vezetése értesítette az Ecseri Önkormányzatot, hogy a térség kedvezőbb közösségi közlekedési kiszolgálása érdekében november 29-étől, szombattól Gyömrő – Maglód – Ecser – Vecsés-Nyugat – Kőbánya-Kispest útirányon új autóbuszjáratokat üzemeltet. A fejlesztés eredményeképpen iskolai előadási napokon mintegy 1230 férőhellyel bővítik meglévő kapacitásaikat.

A járatok a 4-es főút Vecsést elkerülő szakaszán közlekednek, gyors és kiszámítható eljutási lehetőséget biztosítva Kőbánya-Kispestre, itt a 3-as metróvonalra, illetve vissza.

A járatokon a Budapest – Ecser , Budapest – Maglód, Budapest – Gyömrő viszonylatokra kiállított bérletigazolványokat és viszonylatigazolásokat 2008. december hónapban elfogadják.

November 29-én, és 30-án, azaz szombaton és vasárnap a hétvégi menetrend szerint közlekedő járatok díjtalanul vehetők igénybe. Egyébként a helyközi közlekedésben alkalmazott viteldíjak mellett vehetők igénybe a járatok.

A részletes menetrend a volanbusz.hu oldalon érhető el.

Ecser Község Önkormányzata már többször kérelmezte Kőbánya-Kispest irányában a buszjárat elindítását. Az Önkormányzat örömmel fogadta, hogy a Volánbusz vezetésének elképzelései megegyeztek a miénkkel.

Így sikerül egy gyorsabb, új útirányú járattal emelni a közösségi közlekedés színvonalát.

Ecseren az autóbuszok a meglévő Akácfa utcai, és a Művelődési Ház előtti megállókban állnak meg. Mivel Vecsés irányában autóbuszjárat eddig sohasem volt, ezért az önkormányzat azonnal kezdeményezte új megállóhely létesítését az Ady Endre utcában, az Arany János utca kereszteződésénél. A polgármester úr megbízást adott egy közlekedési tervezőnek az autóbusz-megállóhely megtervezésére. A terv el is készült, jelenleg szakhatósági egyeztetés alatt áll. Az engedélyek beszerzése után önkormányzati beruházásban épül majd meg az új megálló.

honlapkészítés: dupai