Dabas-Sári Néptánc találkozó 2.sz.Óvoda

Dabas-Sári Ovis Szlovák Néptánc Találkozó
2014-06-05-én a Sári Napsugár Óvoda meghívta óvodánkat, az Ecseri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzaton keresztül az ovis néptánc találkozóra.
Pályázaton nyert pénzből szerveztek egy egész napos programot a gyermekeknek.
Busz jött értünk reggel és Sáriba már vártak a vendéglátók. 9:30-kor kezdődött a műsor. Köszöntőt mondott Aszódi Csaba András az Országos Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnök helyettese, a szervezők és Óvodánk vezetője, Kóspál Zsuzsanna. Utána ovisaink szlovák dalokat és néptáncokat adtak elő, majd utánunk a Sári ovis tánccsoport, szintén szlovák táncokkal.
A bemutató után össztánc következett, gyerekek, pedagógusok, szülők, vendégek mindenki táncra perdült.
A műsort közvetíti a Dabas Tv és a Dabas Rádió is.
A műsor után kis vonattal körbejártuk Sárit és Dabast. Útközben megálltunk a Rétes háznál egy kis kóstolóra. Megnéztük a Tájházat is és végig sétáltunk a Zarándokok útján, a végén megtekintettük Szent Jakab szobrát.
Rövid sétát tettünk egy hídon, ami az újszülöttek erdejébe vezetett. Minden Dabas-Sári család, akinek gyermeke születik ültet egy fát ebben az erdőben.
A kis vonatozás után vendégül láttak minket az óvodában. A sok rétes után még a nagyon finom ebéd is jól esett gyermekeinknek.
Fantasztikus vendéglátásban volt részünk és nagyon szépen köszönjük a vendéglátóknak, hogy ilyen szép napot szerveztek nekünk.
Gyermekeink is mi is nagyon jól éreztük magunkat, sok élménnyel gazdagodva tértünk haza.
Reméljük legközelebb mi láthatjuk vendégül a Sáriakat.honlapkészítés: dupai