Térítésmentes lakossági szelektív elektromos és elektronikai hulladékgyűjtés lesz május 10-én, szombaton 08.00. órától 14.00. óráig a Széchenyi utcai parkolóban

Ecser Polgármesteri Hivatala, valamint az ENVIROINVEST Zrt. szervezésében lakossági szelektív elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e- hulladék) gyűjtést szervez községünkben, amely során a lakosság ingyen leadhatja háztartásában összegyűlt e- hulladékát.

Az e- hulladékgyűjtés ideje:
2014. május 10. 08:00-14:00-ig
Az e- hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye:
− Ecser, Faluközpont – Széchenyi utca (ABC melletti terület)

Mi az e- hulladék gyűjtési akció célja?
Gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy Ecseren szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. E-hulladék az élővilágra, az emberi egészségre fokozott veszélyt jelent, különleges gyűjtést és kezelést igényel, így az nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Az e- hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható. Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül. Sajnos az e- hulladék a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot és nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek.
Cél az, hogy az e- hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.
Védjük, együtt környezetünket kérjük, vegyen részt felhívásunkban!
Gyűjtés során leadható elektronikai berendezések:
− Háztartási kis- és nagyberendezések, szórakoztató elektronikai cikkek: kávéfőző, vízforraló, mikrohullámú sütő, szendvicssütő, porszívó, konyhai kisgépek, hűtőszekrény, mosógép, mosogatógép, villanytűzhely, villanybojler, ventilátor, lámpatest, asztali lámpa, videomagnó, DVD lejátszó, rádió, magnó, CD lejátszó, Hi-Fi torony, Music-center.
− Képernyős elektronikai berendezések: TV készülék, monitor.
− Számítógépek, telefonközpontok egyéb irodatechnikai berendezések: asztali telefon, nyomtató, számítógép, elektromos írógép, iratmegsemmisítő, diktafon.
− Elektromos és elektronikus barkácsgépek, szerszámok: fúrógép, ütvefúró, sarokcsiszoló, körfűrész, rezgőcsiszoló, hőlégfúvó, stb.
− Játékok, szabadidős és sportfelszerelések.

Intézmények kérésére, igazolást állítunk ki az eszközök kezeléséről, mely tartalmazza az átvett berendezések megnevezését, mennyiségét és az átvevő engedélyeinek számát. Kérjük, hogy az intézmények selejtezési listát is szíveskedjenek mellékelni a leadásra kerülő berendezésekhez.

Fontos! Az elszállítandó eszközöket kérjük, ne helyezzék ki őrizetlenül az ingatlanukon kívülre, elkerülve ezáltal a berendezések fosztogatását, illetve környezetük szennyezését!
Az elektronikai hulladék csak ép, összeszerelt állapotban gyűjthető! Elektronikai hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan érdeklődni a (30) 864-7126-os telefonszámon lehet!
Együttműködő munkájukat köszönjük!

Ecser Polgármesteri Hivatala


honlapkészítés: dupai