Itt a tavasz - jön a nyár - irány a repülőtéri kilátóterasz!

A május 1-jei hosszú hétvégén köszöntötte ötvenezredik látogatóját a tavaly nyáron újra megnyitott kilátóterasz a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Budapest Airport 2A Termináljának kilátóteraszán egyre több szolgáltatás érhető el, emellett a Légiközlekedési Kulturális Központot (LKK) által szervezett buszos reptéri kirándulások is hatalmas érdeklődés mellett zajlanak.

Gyakorlatilag töretlen a Budapest Airport 2A Terminál tetején tavaly augusztusban újra megnyitott kilátóterasz népszerűsége: még a leghidegebb decemberi hétvégéken is több száz látogató fordult meg a repülőtér életébe betekintést nyújtó teraszon. A jó idő érkezésével – természetesen továbbra is elsősorban hétvégenként – megsokszorozódik a repülés iránt rajongók száma a terminál tetején.

Ehhez a kikapcsolódáshoz kínál a Budapest Airport egyre több kényelmi és extra szolgáltatást. Már a kezdetektől elérhető a terminálon bevezetett ingyenes vezeték nélküli internet (WiFi), a kilátóteraszon is kapható étel és ital, a szuveníreket gyűjtők pedig már emlékérmet is hazavihetnek, a kiállított érmenyomó gép segítségével. A szolgáltatások mellett a remek látvány garantált: a reptéri kilátóteraszról a 2. Terminálhoz tartozó forgalmi előtéren és a beszállító utashidakon álló repülőgépek, az irányítótorony és a repülőtéri tűzoltóság épülete mellett még a 2-es futópálya is látszik. Így széliránytól függően a le- vagy a felszálló repülőgépek is megfigyelhetők.

Szintén remek kikapcsolódást jelenhet a Ferihegyi Repülőgép Emlék Múzeum, a 2. Terminál szomszédságában. A park új üzemeltetője, a Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) munkatársai néhány hete készültek el egy eredeti, ’80-as évekbeli Malév-festésű Ikarus 250-es teljes körű restaurálásával; a napokban pedig megkezdték a reptéri múzeum rendbe tételét és a Malév első TU-154-es gépének a felújítását is. Rendkívül sikeres az LKK által szervezett belső repülőtér látogatás is: tavasz óta szinte megállás nélkül csúcsra járatják a repülőtéri buszos kirándulásokat.

honlapkészítés: dupai