Fokozott ellenőrzés Pest megye területén

Nem csak a gépjárművezetőket, de a gyalogosokat és kerékpárosokat is ellenőrizni fognak a Pest megyei rendőrök a következő néhány napban.

A Pest megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének rendészeti helyettese a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. §-a alapján fokozott ellenőrzést rendelt el 2014. március 24-én 00.00. órától 2014. március 28-án 04.00. óráig a Pest megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.

A fokozott ellenőrzés célja a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a gyalogosok és kerékpárosok korlátozott látási viszonyok közötti láthatóságának ellenőrzése, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése, a települések közrendjének és közbiztonságának fenntartása, a lakosság személy- és vagyonbiztonságának megteremtése, a bűncselekmények és szabálysértések számának visszaszorítása, a jogellenes cselekmények megakadályozása.

Az ellenőrzés keretében a rendőrök személyeket igazoltathatnak, ruházatukat, járművüket átvizsgálhatják, a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat lefoglalhatják.

A Rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a fokozott ellenőrzés az állampolgárokat ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása.


honlapkészítés: dupai