Beszámoló közgyűlést tartott a Zöld koszorú Hagyományőrző Kör - Cabaj-Capori vendégek Ecseren

Február 22-én tartotta beszámoló közgyűlését a Zöld koszorú Hagyományőrző Kör. A rendezvényre meghívták partnertelepülésünk, a szlovákiai Cabaj-Capor delegációját, a hagyományőrző körrel kapcsolatban álló szervezetek delegációit.

Szlovákiai vendégeink délután érkeztek meg Ecserre, ahol a Rábai Miklós Művelődési Házban Gál Zsolt polgármester, Aszódi Csaba András, a Hagyományőrző Kör elnöke és Barta Zoltán jegyző fogadta a küldöttséget, amelyet Ing. Jozef Ligac úr polgármester vezetett.

Szlovák vendégeink megtekintették településünk központját és a Tájházat.

Jozef Ligac polgármester úr és kísérete megismerkedett településünkkel. Látogatást tettek az Andrássy utcai Óvodában, megnézték a templomot és a Tájházat.

A beszámoló közgyűlésen a Hagyományőrző kör vezetése beszámolt arról a sokrétű tevékenységről, amelyet a tánckultúránk megőrzése, az épített környezet védelme és gyarapítása érdekében kifejtett.

A műsorban fellépett mindkét Cabaj-Cápor-i kórus, a Nyugdíjas Klub táncosai, a Hagyományőrző kör néptáncsoportja.

Nagyon örülünk, hogy vendégül láthattuk szlovákiai barátainkat, és részben viszonozhattuk azt a kedves fogadtatást, melyben mi is részesültünk náluk.Szlovákiai vendégeink - középen Jozef Ligac polgármester

Aszódi Csaba András köszönti a vendégeket


Ismerkedés a II. számú Óvodával

A Tájház udvarán


Szlovák vendégek a Széchenyi utcai kápolna előtt


Zsúfolásig megtelt a Művelődési Ház nagyterme


A Nyugdíjas Klub Kultúrcsoportjának műsora

Cabaj-Cápor-i kórus

A Hagyományőrző kör Néptánccsoportja


A fiatalok népviseletben

Cabaj-Cápor-i kórus

honlapkészítés: dupai