Ecser lett a darts fővárosa - 488 versenyző a hétvégén!

Február 15-én, szombaton és 16-án, vasárnap is darts versenyt rendeztek Ecseren, a Rábai Miklós Művelődési Házban. A házigazda szerepét az Ecseri Kulturális és Sport Egyesület töltötte be.

Szombaton a Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság IV. fordulójára került sor. A 15 hölgy 90 férfi versenyzőt Gál Zsolt polgármester úr köszöntötte.

A hölgyek versenyét Ihász Veronika (Győri DC) nyerte meg. Második helyezett Fekete Nóra (DÖ-MIK DC), a harmadik Wachter Nikolett (Győri DC) és Varga Valéria (Ecseri KSE) lett.
A férfiaknál Takács Gábor (Pestújhelyi SC) győzött. Második helyezett Nagy Csaba (Soul DC) harmadik helyezettek Szabados Attila (Pestújhelyi SC) és Mester Zoltán (Sport DC).

Vasárnap a Novo Parts Kupa amatőr versenyre került sor. Soha nem látott számú nevezés érkezett. 120-an előre jelezték részvételüket, viszont a helyszínen még 218-an nevezetek, így összesen 338 versenyző indult! Az előre nem várt létszám rendkívüli feladat elé állította a szervezőket, hiszen az eddigi évek tapasztalata alapján ennyi indulóra nem számítottak. A versenykiírást azonnal meg kellett változtatni. A sportolók megértően fogadták a módosítást és türelmesen vártak a sorukra, pedig volt aki öt óra múlva került a tábla elé. A sok versenyzőből látszik, hogy a darts egyre népszerűbb hazánkban.
A verseny 20 órakor fejeződött be. Eredmények:
1. helyezett: Horváth József (Pécs)
2. helyezett: Szász Bence
3. helyezett: Tóth Tamás (Kiskőrös)
4. helyezett Lilik István

Különdíjasok:
A legjobb női versenyző: Kovács Daniella
A legjobb 14 év alatti versenyző: Horváth Péter
A legmagasabb kiszálló – 145: Ádám Attila
A legrövidebb leg – 15 nyíl: Ádám Attila

Vasárnap rendezték meg a Steel utánpótlás nemzeti bajnokságot is 45 fő részvételével.


honlapkészítés: dupai