Közbiztonsági egyeztető fórum Monoron

A Monori Rendőrkapitányságon 2014. február 12-én került sor a Közbiztonsági Egyeztető fórumok megtartására Monor és Vecsés Járás tekintetében.
A fórumon részt vett Dr. Fekete Csaba r. dandártábornok úr a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében.

A kapitányságvezető úr ismertette a tavalyi év eredményeit, a főkapitány-helyettes úr a megye vonatkozásában beszélt az elért eredményekről.
A 2014. év célkitűzése, hogy tovább növeljük lakosaink biztonságérzetét, kiemelt ügyként kezeli kapitányságunk a baleset és bűnmegelőzés feladatait.

Mind a Vecsési Járás, mind a Monori Járás részéről megjelentek köszönetüket fejezték ki a kapitányság 2013. évi munkájáért.

A pilisi polgármester kiemelte, hogy láthatóan pozitív irányba fejlődik a város közbiztonsága, az állampolgárokban bizalmat ébresztett az, hogy a külső területeken fokoztuk a rendőri jelenlétet, több alkalommal került sor fokozott ellenőrzésekre a társszervekkel.

A résztvevők örömmel hallották, hogy ebben az évben tervbe vettük a vasúti ellenőrzéseket, hogy elejét vegyük a vasúthoz köthető bűncselekményeknek.

A gyömrői polgármester rendkívül pozitívan nyilatkozott a Gyömrői Rendőrőrs munkájáról, elmondta, hogy mint ahogy eddig is, a jövőben is minden tőlük telhető eszközzel segíteni és támogatni fogják az őrsöt, amit természetesen megköszönt a kapitányságvezető úr.

A polgármesterek azzal a kéréssel fordultak a főkapitány-helyettes úrhoz, hogy a Rendőrség tegyen lépéseket az alsóbbrendű utakat az útdíj elkerülése érdekében használó tehergépkocsik ellenőrzésére és szükség szerint a szankcionálásra. A dandártábornok úr ígéretet tett arra, hogy vizsgálni fogják a lehetőségeket és a jogszabályi kereteknek megfelelően kezelni fogjuk a problémát.

A Gyömrői Polgárőr Egyesület vezetője arra kérte a kapitány urat, hogy lehetőség szerint tartsunk elméleti és gyakorlati oktatást a polgárőröknek, amit természetesen megteszünk.

Összességében elmondható, hogy a települések, polgárőrségek, iskolák képviselői pozitív visszajelzéseket tolmácsoltak és további együttműködésükről és támogatásukról biztosították a kapitányságunkat.


honlapkészítés: dupai