Folytatódik a plébánia felújítása - 3.500.000-Ft támogatást nyert a Római Katolikus Egyházközség

Az ecseri plébánia épületének bővítése, felújítása 2010-ben kezdődött meg. Az építkezés indoka közösségi helyiség kialakítása volt.
A felújítás azonban forrás hiányában lelassult. Az Egyházközség egy alkalommal már pályázott, de akkor nem jártak sikerrel. A második hasonló témájú pályázat azonban kiváló eredményt hozott. Az Emberi Erőforrás Minisztérium Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős államtitkára, Hölvényi György értesítette a plébániahivatalt, hogy a minisztérium 3.500.000-Ft vissza nem térítendő támogatást biztosít a beruházásra. Ebből az összegből kell megvalósítani az ecseri plébánia közösségi termeinek befejezési munkálatait. A pályázati összeget 1.000.000-Ft önerő egészíti ki, melynek fele társadalmi munka. Jelenleg a project szerződéskötési stádiumban van.
A beruházás megvalósítása után olyan közösségi terem létesül, amely színvonalas helyet biztosít a Ecser lakosságának. A plébánia jelenleg félkész épülete pedig újra a településközpont méltó dísze lesz. A plébániával tehát idén is folytatódik a településközpont megújítása.


honlapkészítés: dupai