Böllérfesztivál képekben

2014. január 11-én, szombaton rendezte meg Önkormányzatunk a III. Ecseri böllérfesztivált a Tájház udvarában. Az idén is nagy érdeklődés mellett zajlott a sertések feldolgozása. Négy csapat versengett a szakértő zsűri kegyeiért. Az érdeklődőknek alkalmuk volt megkóstolni a különféle pálinkákat, a forralt bort. A reggel érkezők pogácsát, sült hagymás vért fogyaszthattak, majd délelőtt a sült húsok fogytak. Az idő előrehaladtával azután elkészült a hurka és a kolbász.

Rendezvényünket megtisztelték vendégek is. Megjelent és beszédet mondott Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, a Pest megyei Önkormányzat elnöke. Itt voltak a környező települések polgármesterei, alpolgármesterei.

Régen minden háznál vágtak hízót a téli időszakban. Ma már ritkábban fordul ez elő, így a Művelődési Ház feladatának érzi, hogy ez a hagyomány se vesszen el a múlt homályában.

Az eredmények a mellékelt táblázaton megtalálhatóak

Találkozzunk 2015-ben a IV. Ecseri Böllérfesztiválon.

III. böllér eredmény.pdf
Pörzsölik a disznót a Sportegyesület csapatának tagjai


Szép vendégváró asztal.


Disznó alakú torta

A korábbi díjak is kiállításra kerültek

A sertés felbontása következik

Szűcs Lajos a gyömrői csapat tagjával beszéget.

Szűcs Lajos

Hosszú Mihály hagymás vért süt


A megnyitó: balról jobbra: Szűcs Lajos a Pest megyei Önkormányzat elnöke, Gál Zsolt polgármester, Dévényi Gáborné Művelődési Ház igazgató, Szőllősi Ferenc Attila, Pécel polgármestere, Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere


Megnyitó percei, köszöntők

Zsűri elnöke

Régi hurkatöltő
Régi pörzsölő

Reggeli
A gyerekek is feltalálták magukat


Kész, mehet a zsűri elé

sül a friss hús


Ecser Jó-vágásúak csapata

honlapkészítés: dupai