Hajdu Jánosnét 90. születésnapja alkalmából köszöntötte az Önkormányzat és a Zöld koszorú Hagyományőrző kör

90 esztendővel ezelőtt, 1923. karácsonyán Pestszentlőrincen született Blaskovits Mária.(Hajdu Jánosné). Ebből az alkalomból köszöntötte Őt lakásán Gál Zsolt polgármester és Barta Zoltán jegyző. A polgármester úr átadta az ünnepeltnek Orbán Viktor miniszterelnök úr oklevelét.

Blaskovits Mária 15 évesen már dolgozni kezdett Budapesten, a Dembinszky utcai cukorgyárban. 1942-ben kötött házasságot Hajdu Jánossal. 1944-ben született meg Mária leánya.
A II. világháború után 1946-ban férjével együtt kibérelték az Ecseri Legeltetési Társulat kocsmáját. 1949. és 1954. között bedolgozást vállalt az 5 hold föld megművelése mellett. 1990-ben vonult nyugdíjba, addig bedolgozóként tevékenykedett, de volt időszak, mikor az Ecseri általános iskolát takarította.

Mariska néni Ecseren élt a Szent Imre utcában, a Széchenyi utcában. Most a Kossuth utcában lakik lányával. 2 unokája és 4 dédunokája van. (2 fiú, 2 lány)
Ma Ő az egyetlen ecseri lakos, aki a hétköznapi életben is nap, mint nap hordja a népviseletet. Szívén viseli a hagyományőrzést, szívesen beszél településünk tisztaságának, rendjének megőrzéséről.


Hajdu Jánosnét, egyesület legidősebb tagját köszöntötte a Zelený veniec Hagyományőrző Kör vezetősége is.

Mariska néni örömmel fogadta a jókívánságokat és szeretettel beszélt régi emlékeiről, szüleiről, nagyszüleiről, ecseri iskolatársairól. Visszaemlékezésében megemlítette azt is, hogy a falusi óvoda megnyitásakor kezdett óvodába járni, így 1926-ban az újonnan épült ovi első csoportjának a tagja volt. A hagyományőrző kör legidősebb tagja éveken át sokat tett az ecseri hagyományok ápolásáért és tovább adásáért is.

Istentől megáldott további szép éveket kívánunk Mariska néninek egészségben, szerető családja körében!honlapkészítés: dupai