Jó úton járunk

November 29-én a hűvös idő ellenére sokan gyűltek össze a Széchenyi utcában, hogy részt vegyenek a megújult utca, a parkoló és a sétány átadási ünnepségén.

A bensőséges ünnepségen részt vett Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, a Pest megyei Közgyűlés elnöke, Azari Zsuzsanna a Vecsési Járási Hivatal vezetője, Kaszanyi József, Mende polgármestere, Csontos János a HungaroControll Zrt vezérigazgatói tanácsadója, Bokros Ferenc az út tervezője, Gál Zsolt Ecser polgármestere, Aszódi Csaba András, az Ecseri Szlovák Önkormányzat elnöke, Barta Zoltán jegyző, az ecseri civil szervezetek vezetői, az intézmények vezetői.

Az ecseri óvodások műsorral kedveskedtek a nézőknek.

Gál Zsolt polgármester az önerőből megvalósult beruházás avató beszédében elmondta: "Megszépültünk! Egy álom, egy célkitűzés újfent valóra vált. Mert sokáig csak álmodhattunk róla, hogy a Széchenyi utca valamikor megújulhat. Most mindez sikerült!"

Nagyon indokolt volt már a kátyús, összetöredezett, balesetveszélyes burkolat cseréje. S ha már épített a község, akkor igényesen tette, hiszen ez a terület a település központja, ahol ünnepeinket tartjuk, itt megy az Úrnapi körmenet, itt van a búcsú. Így került díszburkolat az útra, ami nem volt drágább, mintha aszfaltoztak volna.
Az úttest mellet megépült a csapadékvíz-elvezetés, és egy parkoló, amely a tervek szerint jövőre termelői piacnak is helyet adhat.

A HungaroControll már harmadik alkalommal segítette településünket, most 2.100.000-Ft-tal. Ebből az összegből épült meg a patak parti sétány, a pihenőhelyekkel, amelyet máris örömmel vettek birtokba az ecseriek.

A sétányhoz kapcsolódó hidat Szilágyi Károly alpolgármester úr saját forrásából újította fel.

A faluvezetés elhatározott szándéka, hogy nem feledkezik meg azokról sem, akik egyelőre burkolatlan utcákban élnek a településen.

Szűcs Lajos üdvözölte a település vezetését kitartásáért, hogy amit elterveztek, azt végre is tudják hajtani. Kiemelte - Ecser, Budapest szomszédságában sikerre ítélt település. Rajtunk múlik, hogy mivé sikerül fejleszteni. A településen élők akarata nélkül semmi nem képes megvalósulni, az ő segítségükkel azonban minden. Emlékeztetett, az ecserieknek sok terve van, és a falu számos segítője is mellettük áll. Megemlítette, így vált lehetővé, hogy a budapesti V. kerületben felszedett utcaburkolatokat Rogán Antal polgármester jóvoltából megkapja Ecser, amit a következő időszakban járdák felújítására tud használni.

Pest megye első embere aláhúzta: Ecser az elmúlt években nem adósodott el, tartozását nem kellett az államnak adósságkonszolidáció keretében átvállalnia. Ez önmagában öröm. Az itt élők joggal gondolják, hogy az eladósodott települések jobban jártak, hiszen tartozásukat az állam kiváltotta. Mit fog kapni Ecser, amiért jól dolgozott, jól gazdálkodott? kérdezhetik. Szűcs Lajos rámutatott, a következő években pozitív megkülönböztetést valósít meg a Kormány, az ecseriek elképzeléseit ezzel támogatja.


A sétány a Hungarocontroll Zrt jóvoltából valósult meg


Gál Zsolt polgármester és Szűcs Lajos országgyűlési képviselő

Az óvodások műsora

Az óvodások feldíszítik a karácsonyfát

honlapkészítés: dupai