Nemzetiségi gálán lépett fel a Zöld koszorú Néptáncegyüttes

"Magyarország nemzeti kultúrája nem lenne teljes a területén élő, történelmében osztozó nemzetiségek kultúrái nélkül, a nemzetiségi kultúrákért tevékenyen cselekvő szakemberek és közösségek munkája pedig pótolhatatlan a kultúra kiteljesedésében." - hangzott el a gála megnyitójában.

December 8-án, vasárnap a Nemzeti Művelődési Intézet rendezte meg a Budai Vigadó épületében Nemzetiségi Gálaműsorát. A szlovák nemzetiséget a gálán az Ecseri Zöld koszorú Táncegyüttes képviselte.

Az eseményen megjelent Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke. Megjelent és beszédet mondott Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára.

A rendezvényen adták át a "Pro Cultura Minoritatum Hungariae" díjakat, amelyet a Magyarországon élő nemzetiségi közművelődési szakemberek, közösségek munkájának és kulturális tevékenységének elismeréseként adományoztak.

Az Ecseri Zöld koszorú Néptáncegyüttes az Ecseri lakodalmas tánckompozíciót mutatta be, amellyel ismét nagy sikert arattak a hozzáértő közönség előtt.


Kollátosz Jorgosz görög klarinétművész


A kitüntetés motívuma a bilobalevélIsmét nagy sikert aratott az ecseri lakodalmas
honlapkészítés: dupai