Felavatták az új monori tűzoltólaktanyát

A Monori Tűzoltóság hosszú évekig méltatlan körülmények között működött a Virág utcában. Egy volt termelőszövetkezeti épületben voltak elhelyezve, és aki járt ott ügyet intézni, maga is meggyőződhetett a telephely alkalmatlanságáról. Monor városa ezért sokat munkálkodott az áldatlan állapot megszüntetésén. Pályázatot is benyújtottak, telket biztosítottak. Az építkezés 2012-ben kezdődött el. A megvalósítás ideje alatt jelentős fenntartói változás is bekövetkezett, hiszen az önkormányzattól az államhoz került a tűzoltó-parancsnokság.

A mintegy 490 millió forintos beruházáshoz Monor városa 98 millió forinttal járult hozzá. A tűzoltóság épületének alapterülete 1367 négyzetméter. 53 helyiség található benne. A földszinten helyezkedik el az ügyeleti helyiség, itt vannak a garázsok (6 db), egy komplett autómosó, öltözők, tömlőszárító. Az emeleten irodák, pihenőszobák, öltözők, mosdók találhatók. A tűzoltók kényelmét pihenőszoba, kondicionálóterem, konyha szolgálja. Lehetőség van az állomány képzésére is az oktató és tanácskozó termekben. A 2. emeleten kapott helyet a katasztrófavédelem szervezete.

Végül november 7-én avatták fel a Péteri úti objektumot. Az eseményen megjelent Bakondi György, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője, Tarnai Richárd, Pest megyei Kormánymegbízott, Szűcs Lajos, a Pest megyei Önkormányzat elnöke, Pogácsás Tibor, Monor polgármestere, Mihály István, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Branyiczky Márk, a Pest megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

A monori tűzoltóknak Ecser a másodlagos ellátási területét alkotja, hiszen változatlanul a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság látja el elsősorban településünket. Az elmúlt években sokszor voltak az ecseri emberek segítségére a monori lánglovagok, több tűzesethez is kivonultak. Szakhatósági szempontból viszont Monorhoz tartozunk, sőt a katasztrófavédelem területén szintén.


Bakondi tábornok megnyitó beszédét mondja

Ilyen lett az új épület


Tarnai Richárd

Ilyen volt a régi

honlapkészítés: dupai