Márton napi tollfosztó Csömörön - ecseri résztvevőkkel

A „Dolina” Pestvidéki Szlovákok Regionális Egyesülete az idei évben is megrendezte Csömörön a hagyományos Márton napi tollfosztó batyus bálját. A november 9-i rendezvényre a régió minden települése meghívást kapott.

Ecserről a Zöld koszorú Hagyományőrző kör aktivistái látogattak el Csömörre.

A zsúfolásig megtelt sportcsarnokban megjelenteket Fábri István, Csömör Nagyközség polgármestere, Fuzik János, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke, Dr. Szabó Zsuzsanna, a Dolina Egyesület elnöke, és Aszódi Csaba András, az Országos Szlovák Önkormányzat elnökhelyettese köszöntötte.

A műsorvezetői feladatokat Aszódi Katalin és Szatmári László látta el.

A résztvevők – akik közül igen sokan népviseletben jelentek meg – színvonalas műsort láthattak.
Elsőként a Csömöri gyermeklakodalmast mutatták be a helyiek, majd fellépett a Maglódi Roszicska tánccsoport, a Kerepesi Pávakör, a Keresztúri Szlovák asszonykórus, és a Keresztúri Tánccsoport.

A folklórműsorok után, más zenei stílust képviselve, a Fővárosi Operettszínház két művésze, Szendy Szilvi és Peller Károly szórakoztatta a közönséget. Az ő fellépésükön néptáncosok, köztük ecseriek is közreműködtek. Kedves meglepetés volt, hogy Szendy Szilvi és Peller Károly szlovák nyelven is énekelt néhány népszerű operett részletet.

A vacsorát követően az Újhartyáni Zenekar mulattatta a közönséget.


Az ecseriek egy csoportja

A házigazdák táncoslábú gyermekei

A műsorvezetők: Aszódi Katalin és Szatmári László

Csömöri gyermeklakodalmas

A résztvevők megtöltötték a sportcsarnokot

Az ecseriek

A keresztúri fellépők


honlapkészítés: dupai