Járdaépítés az Ady utcában

A Jókai utcától a vasúti megállóhelyig sokáig csak az útpadkán gyalogolva lehetett eljutni. A 90-es évek elején az Önkormányzat egy keskeny járdát épített, amelyet az úttesttől lánckorlát választott el. Ezt a korlátot gyakran megrongálták, azután az oszlopait sorban kitörték a teherautók. Végül nem védte már semmi a gyalogosokat, sőt a járda is töredezni kezdett.
Nemcsak az autók száma növekedett az utcában, hanem a gyalogosok is sűrűn mennek erre az Arany János utca irányában, de az Ipartelepre is.

Az Ecseri Önkormányzat már évekkel ezelőtt megterveztette és engedélyeztette a járdaszakaszt. A tervek szerint meg kell szélesíteni a rézsűt, és a szalagkorlát mögött kialakítani az új járdát. A rézsű felől korlátot kell építeni.

Az Önkormányzat erre a munkára korábban igen magas árajánlatokat kapott, amelyeket nem tudott elfogadni. Azután viszont alkalmas kivitelező nem jelentkezett. Sok cég vitte el a terveket, de árajánlatot nem adtak.

Végül sikerült szerződést kötni az ecseri székhelyű LONO Építőipari és Szolgáltató Bt-vel. A beruházás költsége mintegy 5.400.000-Ft.
A kivitelező elkezdte a munkát. Ez időnként a közlekedés zavarásával is jár. Mivel csak az úttest felől tud a munkagép dolgozni, előfordul, hogy jelzőőrök irányítják a forgalmat. A gyalogosoknak ajánljuk, hogy a vasúti peronról az Andrássy utca felé menjenek le.

honlapkészítés: dupai