Kirándulás a Budakeszi Vadasparkba

Az ovis kirándulásokat mindig nagy várakozás és izgalom előzi meg. Így volt ez idei első kirándulásunkkal is, melyet az Állatok Világnapjához (okt. 4.) kapcsolódva, a Budakeszi Vadasparkba szerveztünk.
Ráhangolódásként, tevékenységeinkben napokon keresztül az állatok kaptak főszerepet -képnézegetés, mesélés, dalolás, rajzolás, mintázás formájában. Sőt a kirándulást megelőző napon minden kis óvodás behozta saját kedvencét. A sokféle játékállat mellett igazi különlegességnek számított T. Zsombi „Spagetti” névre hallgató gabonasiklója, melyről Zsombor nagymamája mesélt, a gyerekek pedig megsimogatták, kezükben tartották a tekergő állatkát.
Elérkezett a kirándulás reggele. Mindenki jókedvűen pattant buszra. Indulás!
Persze az utazás is sok érdekességet tartogatott, hiszen Budapest látnivalóiban gyönyörködhettünk. A Duna és hídjai, a hajók, a nagy forgalom, az őszi színekben pompázó Gellért-hegy ablakhoz tapasztotta a kíváncsi gyermekszemeket.
Megérkeztünk. Sorra látogattuk a kerítés mellett sétálgató állatokat, megfigyeltük a medve, vaddisznó, őz, mosómedve etetését, a gyerekek bekukucskáltak a rókavár járatába, és azóta is szívesen emlegetik a hatalmas bölényeket vagy a makkot szorongató mókust.
A napot a Vadaskert játszóterén zártuk, ahol együtt hancúrozott kicsi és nagy, de a kabátzsebek is megteltek gyűjtögetett kincsekkel.
A szép nap után, élményekben gazdagon és igen fáradtan tértünk haza.
A kirándulás képei

honlapkészítés: dupai