Cabaj-Capor 900 éves - Az Ecseri Zöld koszorú hagyományőrző Kör és az Ecseri Nagyközségi Önkormányzat delegációja is részt vett a jubileum alkalmából szervezett ünnepségen

Ecser egyik szlovákiai partnertelepülése, Cabaj-Cápor szeptember 7-én és 8-án ünnepelte fennállásának 900. évfordulóját. A kétnapos rendezvénysorozatra meghívták az ecserieket is, akik vasárnap érkeztek Szlovákiába. A Zöld koszorú Hagyományőrző Kör Tánccsoportját, és a Nyugdíjas Klub Kultúrcsoportját elkísérte Gál Zsolt polgármester, Aszódi Csaba András az Ecseri Szlovák Önkormányzat elnöke és Barta Zoltán jegyző. A vendégeket a Polgármesteri Hivatalban Ing. Jozef Ligac Cabaj-Capori polgármester fogadta. A települések vezetőinek alkalma nyílt megbeszélni a jövő évi elképzeléseket. Ecser pályázatot nyújtott be az Európai Unióhoz, hogy jövő májusban fogadhassa a nagymagyari és a cabaj-cápori vendégeket. A polgármesterek tájékoztatták egymást az általuk vezetett községek aktuális helyzetéről.

Az ünnepség a helyi művelődési házban 15.00. órakor kezdődött. Az ünnepi beszéd után Ing. Jozef Ligac polgármester úr emléklapot nyújtott át a helyi intézmények vezetőinek és a civil szervezetek elnökeinek. A műsorban felléptek az általános iskola tanulói, a Cabaj-Cáporról elszármazott művészek és a helyi nyugdíjasok. A Zöld koszorú Hagyományőrző Kör táncosai színvonalas műsorral örvendeztették meg a kultúrházat zsúfolásig megtöltő helyieket. A nyugdíjasok szlovák dalokkal tarkított műsora is nagy sikert aratott. A nézők velük együtt énekelték az ismert dalokat.
A rendezvény után a vadásztársaságok biztosítottak vacsorát a résztvevőknek.

Köszönjük a már megszokott szíves fogadtatást szlovák barátainknak, és reméljük mihamarabb ismét ellátogatnak Ecserre!(Cabaj-Cáporról többet olvashatnak a hu.wikipedia.org/wiki/Cabajcsápor oldalon, vagy az önkormányzat hivatalos honlapján: www.cabajcapor.sk.)


Az emlékév logója 1113-2013

A címer

Ing. Jozef Ligac polgármester

honlapkészítés: dupai