Jegykiadó automatákat telepített a MÁV-Start Zrt. az ecseri megállóhelyre

A MÁV-Start Zrt. negyvenhét új jegykiadó automatát telepített a Budapest és Szolnok közötti elővárosi vasútvonalakon.

Ungvári Csaba vezérigazgató tájékoztatása szerint a jegykiadó automaták alkalmazásával bővülnek az utasok menetjegy- és bérletvásárlási lehetőségei, csökkenhet a bliccelés és költséghatékonyabbá válik a vasúttársaság számára az értékesítés.

Az automaták telepítését az Aquis Kft. végezte el, akik közbeszerzésen nyerték el a munkát. Egy automata 7,4 millió forintba került. A hozzá való szoftvert a MÁV fejlesztette ki, mintegy 100 millió forintért.

Az automatáknál belföldi menetjegy mellett bérletet is lehet vásárolni. A gépek alkalmasak az interneten vett jegy kinyomtatására is. Fizetni készpénzzel és bankkártyával lehet. Az automaták az utasok tájékoztatására is szolgálnak. A vonatinfo rendszerből nyert valós idejű induló és érkező vonatok listájával, útvonaltervezéssel és a kedvezmények igénybevételi feltételeinek részletes leírásával.

A automatákat folyamatosan üzemelik be. Kérdés, hogy telepítésük után megmarad-e Ecseren a pénztár, és mennyiben lesznek kitéve a drága gépek a vasútnál szokásos rongálásoknak?


honlapkészítés: dupai