Ismét hőségriadót rendelt el az országos tisztifőorvos

Ismét hőséghullám érkezik

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint visszatér a hőség, a következő napokban erősödik a nappali felmelegedés. A napi középhőmérséklet eléri, illetve meghaladja a 25 fokot. Ezért 2013. augusztus 2. péntek 00.00. órától 2013. augusztus 5. hétfő 24.00. óráig az országos tisztifőorvos II. fokú hőségriasztást adott ki az ország egész területére.

Hétvégén és a jövő hét elején tovább erősödik a hőség: a napi átlaghőmérséklet az ország legnagyobb részén 27-29., északkeleten 25-27. fok között alakul. A kánikula várhatóan az augusztus 9., 10-e környékén érkező markáns hidegfrontig folytatódik.

AZ ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kéri az ország lakosságát és a hazánkban tartózkodókat, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot. 11.00.-15.00. óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon. Védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.

További információk:
www.antsz.hu
www.katasztrofavedelem.hu

Kérjük, hogy mindenki fokozottan tartsa be az egészségmegőrzésre vonatkozó tanácsokat.

ÁNTSZ


honlapkészítés: dupai