Majális és Szoboravatás

Pénteken, szombaton Majális, vasárnap Szobor avatás Ecseren


Most már lassan hagyománynak mondható, hogy a majálist Ecseren május közepén tartjuk. Úgy néz ki, hogy ez szerencsés ötlet, mert az összes rendezvényen igen nagy számban voltak jelenlévők.
Pénteken, mint szokásos a rock koncertek voltak.
Szombaton minden korosztály megtalálhatta a számára legkedvesebb elfoglaltságot. Volt főzőverseny, amin 11 csapat indult, már nagyon régen nem volt példa ilyenre. Főztek baráti társaságok, civil szervezetek, a polgármesteri hivatal dolgozói, sőt még Erdélyből is voltak vendégek.
A focipályán délelőtt mérkőzések folytak, majd a gyerekek sárkányokat eregettek.
A színpadon egész nap műsorok szórakoztatták, hol a kicsiket, hol a nagyokat. Mint mindig az ecseren működő különböző tánccsoportok is tartottak bemutatót. Ismét sikere volt a kisvonatnak is, ami egész nap tele volt utasokkal.
Este az RLB zenekarnak volt a legnagyobb sikere.
Vasárnap délelőtt a „Lakodalmas Szobor” avatására került sor. Az előzetes félelmekkel ellentétben szép idő volt, tehát semmi nem zavarta meg az ünneplést. Az Újhartyáni fúvószenekar hívogatta zenéjével a vendégeket, az ünnepség előtt már fél órával. Ünnepi beszéd, óvodások, iskolások, a nyugdíjasok és a Zöld Koszorú Hagyományőrző kör adott műsort. Az ünnepség végén a vendégek ecseri lakodalmas kalácsot kaptak útravalónak. Az amúgy kihasználatlanul álló terület így Ecser egyik színfoltjává vált. Gelencsér Péter szobra remélhetőleg az átutazók tekintetét is magára vonja. Este különösen szép látványt nyújt a megvilágított szobor.
A képek talán visszaadják a hangulatot, és kedvet ébresztenek azokban is, akik idén nem vettek részt benne.


1-es Óvodások

2-es óvodások

nyugdíjasok fellépése

A győztes csapat

A tánc minden formája jelen volt

Különdíj a főzőversenyen

Főzőverseny

RLB

Emléktábla a szobornál

Lakodalmas szobor

Foci a pályán

Díjkiosztás

Gyerek hastánc csoport

A szobor esti fényben

Darts

A gyerekek is jól érezték magukat

Nagy volt a nézőközönség

Sport

Sorban jöttek a fellépők

Folyamatos műsor a színpadon

honlapkészítés: dupai