Kifutópálya

A Budapest Airport célja: lehetőséget biztosítani tehetséges főiskolai és egyetemi diákok részére, hogy munkatapasztalatot szerezhessenek a magyar gazdaság egyik jelentős szereplőjének számító társaságnál.

Sikeres jelentkezés esetén a pályázó hallgatók közel hét hónapig dolgozhatnak és szerezhetnek szakmai tapasztalatokat Magyarország legnagyobb és egyben Kelet-Közép-Európa egyik legjelentősebb repülőterén a legkülönfélébb szakterületeken.

A program kéthetes orientációs szakasszal indul, melynek során mély, alapos cégismeret megszerzését célzó oktatáson vesznek részt a gyakornokok. Ezt követi egy hat és fél hónapos gyakorlat és aktív szerepvállalás adott szakterület tényleges munkájában. A BA a következő területeken hirdeti meg a gyakornoki programot: forgalomirányítás, forgalomelemzés, pénzügyi kontrolling és adózás, emberi erőforrás menedzsment, illetve környezetvédelem.

A heti ledolgozandó munkaidő minimum 20, maximum 25 óra, cserébe a gyakornokokat versenyképes jövedelem, valamint időarányos szabadság illeti meg. A kiválasztott diákokkal határozott idejű szerződést köt a BA, amely kölcsönös megfelelés esetén hosszabbítható.

A Kifutópálya program 2008. szeptember 1-től 2009. április 30-ig tart, az idei jelentkezési határidő július 15.

„Hisszük, hogy a tanulás befektetés a jövőbe,” – mondta Zahorán Zsuzsa, a BA humán-erőforrás igazgatója, s hozzátette: „Innovatív, a társadalmi szerepvállalás és a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett vállalatként ezért indítottuk el gyakornoki programunkat. Reméljük, sok fiatal pályakezdőt segíthetünk hozzá értékes szakmai tapasztalatok megszerzéséhez és ahhoz, hogy minél nagyobb sikerrel vehessék majd az első akadályt, és felszállópályára kerüljenek, amikor kilépnek a munkaerőpiacra.”

A programról részletesebb információt a www.bud.hu honlapon találnak.

honlapkészítés: dupai