Elindult az önkéntes katonák felkészítése

Pest megyében indította útjára Dankó István, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára az önkéntes műveleti tartalékos katonák országos felkészítését. A Pest Megyei Kormányhivatal épületében rendezett védelmi igazgatási szakfelkészítés célja, hogy az önkéntesek megismerjék a békeidőszaki és a különleges jogrendi működés sajátosságait.

Az ország 198 helyi védelmi bizottságaiban kezdték meg az idei évben munkájukat azok az önkéntes műveleti tartalékos katonák, akiket tavaly decemberben honvédelmi elnökhelyettesnek nevezett ki a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Hivatala. Az elnökhelyettesek országos gyakorlati szakfelkészítése tavasszal vette kezdetét, melyet Pest megyében indított útjára Dankó István, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára.

„Azok a tartalékos katonák, akik a helyi védelmi bizottságokban töltenek be elnökhelyettesi pozíciót, megfelelő katonai ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkeznek – mondta a felkészítés elindításaként Dankó István. Az államtitkár kiemelte, a honvédelmi elnökhelyettesek feladata a helyi védelmi bizottságok vezetőinek – azaz a járási hivatalvezetőknek – szakmai támogatása, melyhez a minisztérium minden segítséget megad.

„Köszönettel tartozunk azoknak az önkénteseknek, akik személyi és vagyonbiztonságunkért dolgoznak” – hangsúlyozta az eseményen Tarnai Richárd kormánymegbízott, a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnöke. Tarnai Richárd kiemelte, a védelmi igazgatás átalakításával az állam célja a hatékonyság növelése volt, mely lehetővé teszi, hogy katasztrófahelyzetekben, vagy akár különleges jogrend életbe lépésével gyorsan és szakszerűen tudjon reagálni az állam.
A felkészítésen Tokovicz József dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Védelmi Hivatalának főigazgatója, valamint Vanyur Tibor ezredes, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka tartott eligazítást Pest megye 18 helyi védelmi bizottságának elnökhelyettesei és titkárai számára.

honlapkészítés: dupai