Sokan ellátogattak a Böllérfesztiválra

2012. január 12-én ismét megrendezésre került az Ecseri Böllérfesztivál. A szervezők a tavalyi – első – böllérfesztivál nagy látogatottságán felbuzdulva, az idén is lelkesen dolgoztak a rendezvény sikerén.

A versenyen négy csapat indult, tehát négy disznó került feldolgozásra. Már kora reggel, a vágásra is sokan kilátogattak. Míg a csapattagok feldolgozták a sertést, a helybéliek forralt bort, jóféle pálinkákat kóstolgattak, de nagy sikere volt a hagymás vérnek, vagy éppen a pogácsának is. Az időjárás nagyon kedvező volt, szinte egész délelőtt sütött a nap.

A rendezvényre ellátogatott Dr. Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a környező településekről több polgármester is. Pécelről Szöllősi Attila Ferenc, Gyálról Pápai Mihály. Mendéről Kaszanyi József, Péteriből Dr Molnár Zsolt valamint Gyömrő alpolgármestere Mezei Attila.

A csapatok több kategóriában összemérhették tudásukat. A neves szakértőkből álló zsűri délután hirdetett eredményt. A fő versenyszám természetesen a böllérkedés volt, amit az Ecseri Malackodók csapata nyert, így ők kapták a vándorkupát. Az Ecseri Malckodók nyerték a legjobb kolbász és legfinomabb forralt bor kategóriát is. A legízletesebb hurkát az Interwool Kft készítette. A fogópálinka első helyezettje az EKO Kft lett, akik megnyerték a közönségdíjat is. A toros tál kategóriában a Gyömrő 2000 kör jeleskedett.
A vándorkupa nyertese már biztosan indul a versenyen 2014-ben is.

Szerencsére egész nap nagy érdeklődés- jóval nagyobb, mint előző évben- övezte a rendezvényt, folyamatosan jöttek a látogatók és kóstolták a csapatok elkészült ételeit.
Úgy tapasztaltuk, hogy a lakosok kedvelik ezt a rendezvényt, tehát érdemes lesz jövőre is megrendezni.

honlapkészítés: dupai