A szemétszállítás rendje változatlan

A szemétszállítást végző .A.S.A. Kft tájékoztatása szerint a május elsejei ünnep miatt sincs változás a szemétszállításban. Azokban az utcákban, ahol csütörtökönként viszik el a szemetet, ott május 1-jén is jár a kukásautó. Május 2-án ugyancsak változatlan a szállítás, ahol péntekenként ürítik a kukákat.

Május elseje a hónap első csütörtöke. Így a háztól történő szelektív hulladékszállítás napja. Reggel 6 órától viszi el a szolgáltató az egész településen a szelektíven gyűjtött PET palackot, fém dobozt és papírhulladékot. Ezeket átlátszó műanayag zsákban kell kihelyezni az ingatlan elé. A zsákot a lakosok bárhol beszerezhetik. Az a tapasztalat, hogy a szállítók már korán reggel elkezdik a munkát, ezért hat órára érdemes kitenni a zsákot.

A mai nappal az .A.S.A. Kft az ABC Áruház mögötti gyűjtőszigeten megszüntette a műanyag palackok és a paírhulladék gyűjtését, és az eddig erre a célra szolgáló konténereket végleg elszállította. Csak az üveggyűjtő konténer maradt a helyén. Tehát ide PET palackot, és papírt a továbbiakban szállítani tilos.
A megszüntetésre azért került sor, mert a háztól viszik el ezeket az anyagokat, nem kell fáradni Önöknek a gyűjtőhelyre való szállításukkal.

honlapkészítés: dupai