A karácsonyi vásárlással kapcsolatos veszélyek

Karácsonyi készülődés, vásárlás veszélyei

A meghitt karácsonyi ünnepekre való készülődés mindenkinek öröm. A bevásárlás izgalma azonban sokszor feledteti azokat a biztonsági szabályokat, amelyek betartása kimondatlanul is hozzá tartozik az ünnepek előtti időszakhoz, értékeink védelméhez.

A gépkocsi utasterében felejtett csomag, egy rosszul megválasztott, vagy becsatolt táska, egy másodpercnyi figyelmetlenség, és már kész is a baj.

Annak érdekében, hogy a karácsonyi készülődés ideje valóban nyugodt legyen, kérjük fogadja meg tanácsainkat !

A bevásárló központok parkolóiban lévő gépkocsik utasterében hagyott csomagok, táskát, azonnal felkeltik a rossz szándékú emberek figyelmét, akik ezután a gépkocsik feltörésével könnyedén meg is szerzik a kiszemelt csomagot.

Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha tömegben tartózkodnak!
Okmányaikat, értékeiket mindig táskájuk belső zsebeiben tartsák!
Kezüket mindig tartsák becsatolt táskájukon, hogy észrevétlenül senki ne nyúlhasson hozzá!

Aki kisgyermekkel megy bevásárolni, az pontosan tudja, hogy a számtalan játék és a polcokon lévő ajándékok óriási kihívást jelentenek a gyerkőcöknek, akik egy pillanat alatt képesek eltűnni a szülők szeme elől. Míg a riadt szülő a gyermekét keresi, akaratlanul is őrizetlenül hagyja a bevásárló kocsin a táskáját, benne talán a család karácsonyra félretett pénzével.
A vásárlás során a kézi illetve válltáskát soha ne hagyja a bevásárlókocsin, azt ugyanis szinte feltűnés nélkül leemelheti bárki!

Ha mégis megtörtént a baj, forduljon a biztonsági szolgálathoz vagy a rendőrség munkatársaihoz!

Figyeljünk embertársainkra is!

Sokunk környezetében található olyan embertársunk, aki magányosan, egyedül él. Mivel társ hiányában nem tudják, hogy kivel osszák meg az ünnepek békés, áldott örömét valamint érzéseiket ezért a karácsony közeledtével esetükben fokozódik az öngyilkosság veszélye. Ez egy kis odafigyeléssel, embertársi szeretettel megelőzhető.

Részükre a jó szó, egy kis figyelmesség, adott esetben akár csak egy telefonhívás több lehet a legegyszerűbb karácsonyi ajándéknál is. Az ünnepet, az életet jelentheti.

Kérjük, hogy Ön is szánjon egy percet azokra az ismerőseire, akik hasonló helyzetben vannak.

Amennyiben olyan rokona, barátja, ismerőse, szomszédja van, akinek szüksége van egy baráti jó szóra, akinél megelőzhető a tragédia, a közelgő ünnepek alkalmával mindenképpen figyeljen oda rájuk.

Békés, boldog, biztonságos karácsonyi és újévi ünnepeket!

Monori Rendőrkapitányság

honlapkészítés: dupai