Az Arany János utcai vasúti átjáró lezárása

A vasút a mai napon értesítette a Polgármesteri Hivatalt az alábbiakról:

A Budapest – Újszász – Szolnok vasútvonal 118+07 hm szelvényében ill. Ecser, Arany János utcánál meglévő szintbeni közúti-vasúti keresztezésnél a novemberben végzett havaria-elhárítási munkák során nem volt mód a szükséges útburkolat-javítás kivitelezésére. A burkolatjavítást a MÁV ZRt. ezen a héten kívánja elvégeztetni: december 12- én és 13-án nappal, 08 óra és 18 óra között.
Az év végi csúcsidőszakban a vasúti fővonalon nem lehet vágányzárat vagy korlátozást bevezetni, ezért a nagyon sűrű vasúti forgalom mellett kell az útépítést elvégezni. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy folyamatos munkavégzés nem lehetséges: több perccel a vonatok érkezése előtt el kell hagyni a vasúti pályát, a gépeket és anyagokat ki kell hozni. Ezen körülményre tekintettel, munkavédelmi és közlekedésbiztonsági megfontolások miatt a munkát úgy kell megszervezni, hogy a kétvágányú vasúti pályának egyszer csak az egyik, majd csak a másik oldalán legyen munkavégzés. Ez a közúti forgalom fenntartása mellett (félszélességű útlezárással és jelzőőrös irányítással) nagyon nehezen oldható meg és további komoly akadályoztatást jelentene. A felvonulási- és munkaterület megfelelő és biztonságos kialakítása csak az út teljes szélességű lezárása esetén oldható meg, a járműforgalom terelőútra (Rákóczi út – Széchenyi út – Zrínyi u. – Ady E. u.) irányításával.

A munka kivitelezője a TRIMAN Kft. Az útépítést csak nappal végzik, estére a vasúti átjárót és a csatlakozó útszakaszokat a kétirányú forgalom számára megnyitják, de a bevezetett ideiglenes forgalmi rend – sebességkorlátozás, stb. – a kivitelezés befejezéséig érvényben maradnak. A kivitelező a megjelölt időpontok betartása mellett a munka mielőbbi befejezésére és az eredeti állapotok mielőbbi helyreállítására törekszik.

honlapkészítés: dupai