Adventi készülődés - szülői szemmel

Az I. számú Óvoda idén is megszervezte kézműves foglalkozását a szülők részére, ahol többféle ünnepi témájú díszítési technikát próbálhattunk ki az adventi készülődés jegyében.

Az óvónők segítségével decoupage technikával üres babaételes üvegből angyalkás mécsestartót alkottunk, majd karácsonyi mintás terítő elkészítésével ismerkedhettünk meg. Ennek nagy előnye, hogy mosható és vasalható, így „rosszcsont” gyermekeink igénybevétele mellett is többször felhasználhatóak. Készítettünk továbbá ajtódíszt borostyánágak, szalagok, masnik, szárított narancshéjjak és különböző termések felhasználásával. Nagyon szép kompozíciók készültek. Érdekes volt, hogy az azonos alapanyagok ellenére minden elkészített „remekmű” teljesen egyedi és személyre szóló lett.

A délután nagyon jó hangulatban telt el, hiszen nekünk szülőknek is jól esett néhány óra kikapcsolódás, ahol egy csésze tea mellett kötetlenül beszélgethettünk egymással és az óvónénikkel gyerekeink ügyes-bajos dolgairól. Ezek az alkalmak hasznosak abból a szempontból is, hogy az óvónők és a szülők jobban megismerjék egymást. A jó szülő-óvónői kapcsolat hozzájárulhat ahhoz is, hogy gyermekeink otthonosabban érezzék magukat az oviban a mindennapok során.

Reméljük, hogy ez a kedves hagyomány jövőre is folytatódni fog!

Köszönjük az óvónénik lelkes közreműködését!

Urrné Kulin Tímea

honlapkészítés: dupai